Яловичина в казані з помідорами
(покроковий рецепт з фото)
Якось я гостювала у родичів на Кубані, і мене пригощали фірязикам тушкованим м'ясом, яке називається просто й невигадливо - м'ясо в казані з чорносливом. Спробуємо його приготувати сьогодні.
Якщо Ви не любите чорнослив, але хочете приготувати цю страву, можна використовувати інший сухофрукт: наприклад, Коран.
- Яловичина філе - 1 кілограм
- Цибуля ріпчаста - 3 штуки
- Морква - 1 штука
- Чорнослив без кісточок - 350 грам
- Помідор - 1 штука
- Коріандр мелений - 0, 5 чайних ложки
- Перець чорні мелений - За смаком
- Часник - 3 зубчики
- Мускатний горіх - За смаком
- Сіль - За смаком
Для початку займемося чорносливом. Багато хто не любить його за специфічний смак, але в цій страві він просто необхідний.
Спочатку чорнослив потрібно промити, потім заливаємо його окропом і залишаємо його замочувати 10-15 хвилин. (воду після замочування не зливати! )
У цей час ріжемо півкільцями цибулю, дрібно шаткуємо часник, а морква нарізаємо тонкими кільцями або півкільцями, кому як більше подобається. Помідор ріжемо так само, як і морква.
Спочатку чорнослив потрібно промити, потім заливаємо його окропом і залишаємо його замочувати 10-15 хвилин. (воду після замочування не зливати! )
У цей час ріжемо півкільцями цибулю, дрібно шаткуємо часник, а морква нарізаємо тонкими кільцями або півкільцями, кому як більше подобається. Помідор ріжемо так само, як і морква.
Найчастіше для цієї страви використовують м'якоть яловичини. Але можна брати не тільки філе і не тільки яловичини. Підійде будь-яке м'ясо, мабуть, крім курячого.
Спочатку м'ясо потрібно помити, обсушити паперовим рушником і нарізати порційними шматочками.
У товстостінну сковороду наливаємо масло, розпалює його і обсмажуємо шматочки філе так, щоб випарувалася волога. Можна трохи посолити. Не забуваємо помішувати і не допускаємо пригорання. Коли м'ясо стане золотистого кольору, перекладаємо його в казан або сотейник.
Спочатку м'ясо потрібно помити, обсушити паперовим рушником і нарізати порційними шматочками.
У товстостінну сковороду наливаємо масло, розпалює його і обсмажуємо шматочки філе так, щоб випарувалася волога. Можна трохи посолити. Не забуваємо помішувати і не допускаємо пригорання. Коли м'ясо стане золотистого кольору, перекладаємо його в казан або сотейник.
У тому ж маслі обсмажуємо спочатку цибулю до прозорості, часник і морква, потім додаємо нарізану помідор. Обсмажуємо деякий час, поки помідор не дасть сік, додаємо трохи води, tusim 5 хвилин.
Перекладаємо овочі в казан до м'яса, додаємо коріандр і мускатний горіх, перчим, солимо. Викладаємо чорнослив, перемішуємо як слід, ставимо на вогонь. 10 хвилин обсмажуємо, потім доливаємо води, в якій замачивался чорнослив, і тушкуємо протягом години.
Стежимо, щоб рідина не википала і в міру випаровування відвару, доливаємо його і невелику кількість рослинної олії, щоб не допустити підгоряння м'яса.
Перед тим, як вимикати плиту, обов'язково перевірте чи готове м'ясо. Якщо воно м'яке і просякнуте смаком чорносливу, то можна приступати до приготування гарніру.
Перед тим, як вимикати плиту, обов'язково перевірте чи готове м'ясо. Якщо воно м'яке і просякнуте смаком чорносливу, то можна приступати до приготування гарніру.
Готове м'ясо дуже ситне і має насичений смак, тому до нього можна подати просто нарізані овочі або не дуже яскравий на смак гарнір - Мал, макарони або відварну картоплю.
Смачного!
Смачного!