Яловичина з овочами в казані
(покроковий рецепт з фото)
М'ясо, приготоване в казані, завжди вважалося особливо смачним! Яловичина гаситися з морквою, цибулею, перцем і спеціями. Блюдо виходить неймовірно апетитним і красивим, чого варто тільки один аромат!
Пані та панове, до вашої уваги - класичний рецепт приготування яловичини з овочами в казані. За приготування цієї страви слід братися, тільки якщо ви нікуди не поспішаєте. Готувати в казані - значить не поспішати і бути уважним до деталей. Якщо все зробити без поспіху і правильно - результат виходить чудовий! Гарного вам дня!
- Яловичина - 1, 5 кілограма
- Цибуля ріпчаста - 500 грам
- Морква - 700 грам
- Масло рослинне - 200 мілілітрів
- Перецьь болгарський - 1 штука
- Помідори - 2 штуки
- Айва тверда - 1 штука
- Перецьь гострий стручковий - 2 штуки
- Часник - 2 штуки
- Зіра - 2 чайних ложки
- Картопля - 1 кілограм
- Базилік - За смаком (пучок)
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
Промийте м'ясо і овочі. Яловичину обсушити паперовим рушником і наріжте порційними шматочками.
В казані розігріваємо олію і на сильному вогні обсмажуємо м'ясо до рум'яної скоринки. Солимо і перчимо до смаку.
Цибулю нарізаємо півкільцями і тушкуємо разом з м'ясом на мінімальному вогні під кришкою. Це займе приблизно 20 хвилин.
Додаємо моркву, порізану кільцями. Перемішуємо, продовжуємо готувати.
Додаємо в казан зиру. Тим часом кип'ятимо воду.
Викладаємо в казан помідори, порізані тонкими скибочками.
Обсмаживши помідори, додаємо в казан тонко нарізаний болгарський перець.
Тепер заливаємо все окропом (майже повністю), додаємо стручковий перець, головки часнику цілком (без лушпиння), ajvu. Коли вода закипить, зменшуємо вогонь до мінімуму. Ми залишаємо так на 40 хвилин.
Чистимо картоплю і кладемо його в казан, також додаємо листя базиліка. Картопля солимо за смаком. Млоїмо блюдо на дуже повільному вогні під кришкою, приблизно 1 час.
Красиво викладаємо блюдо на тарілку. Картопля і перець стручковий окремо, по центру - м'ясо та овочі. Смачного!