Баранина з овочами в казані
(покроковий рецепт з фото)
Хочете приготувати щось надзвичайно смачне і ситне? Рекомендую вам рецепт чудового блюда на обід або вечерю - баранини з овочами, приготовленої в казані. Нічого складного, спробуйте!
До вашої уваги - простий рецепт приготування баранини з овочами в казані. Всі овочі нарізаються і гасяться разом з бараниною і салом в казані під кришкою. Блюдо виділяє дуже багато соку в процесі приготування, так що можете злити сік в окрему ємність і запивати їм основне блюдо. Хай щастить!
- Баранина - 800 грам
- Баклажани - 3 штуки
- Сало - За смаком
- Цибуля ріпчаста - 4 штуки
- Картопля - 10 штук (середнього розміру)
- Помідори - 5 штук
- Морква - 3 штуки
- Перецьь болгарський - 5 штук
- Часник - 6 зубчиків
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Зелень - За смаком (кінза і петрушка)
Баклажани крупно нарізаємо, трохи солимо і даємо їм полежати півгодини, щоб пішла вся гіркота.
На дно казана викладаємо скибочки сала.
Далі викладаємо шматочки баранини, порізаної довільно.
Солимо м'ясо і кладемо порізану кружальцями моркву і цибулю, нарізаний півкільцями.
Злийте з баклажанів сік, який виділиться. Кладемо баклажани в казан, зверху - помідори (без шкурки). Ще трохи солимо.
Очищаємо від насіння перець і нарізаємо його тонкими смужками, викладаємо на помідори. На перець викладаємо очищений картопля (якщо він невеликий - можна не різати).
Присипаємо зверху подрібненою зеленню і часником.
Солимо і перчимо до смаку. Накриваємо казан кришкою і ставимо на сильний вогонь. Коли почуєте легке булькання з під кришки, зменшуємо вогонь до мінімуму і тушкуємо протягом 2-х годин.
Смачного!