Баранина з цибулею в казані
(покроковий рецепт з фото)
Коли язик заходить про приготування баранини, то тут, як мені здається, не потрібно нічого мудрувати, просто обсмажуємо м'ясо, додаємо побільше цибулі і тушкуємо все - і робити це слід тільки в казані.
Якщо у вашому будинку є казан, то ви неодмінно повинні знати, як приготувати баранину з цибулею у казані, адже це блюдо одне з найсмачніших. Хоча на перший погляд воно може здатися трохи примітивним, але повірте мені, це тільки перше враження, тому що коли ви спробуєте таке м'ясо, ви відразу ж закохаєтесь в нього. Воно настільки смачне, соковите і ароматне, що просто не може не сподобатися, а як гарнір до нього можна подати і картопля, і рис з макаронами. Нижче, в цьому простому рецепті баранини з цибулею в казані, я детально розповім, як приготувати це чудово блюдо.
1) Почну з того, що баранину з цибулею у казані ви можете приготувати як у себе на кухні, так і на відкритому повітрі на багатті. Отже, ставимо казан на вогонь і гарненько його розігріваємо.
2) Курдючне сало нарізаємо на невеликі шматочки і викладаємо його в казан, витоплюємо з сала жир, робити це слід на сильному вогні.
3) Після того як жир витопили, відправляємо в казан нарізані на порційні шматочки баранячі реберця. Смажимо їх, помішуючи, до рум'яної золотистої скоринки, солимо і перчимо до смаку, потім додаємо в казан розмарин і продовжуємо все смажити ще пару хвилин.
4) Ріпчасту цибулю чистимо і ріжемо його кільцями, викладаємо цибулю на обсмажене м'ясо. Тепер казан слід накрити кришкою і зменшити вогонь, тушкуємо баранину з цибулею протягом півгодини.
5) Після закінчення часу м'ясо можна подавати до столу, для цього викладаємо баранину на лаваш разом з цибулею і посипаємо все свіжою зеленню.
Смачного!
- Ребра баранячі - 600-700 грам
- Курдючне сало - 150 грам
- Цибуля ріпчаста - 500-600 грам
- Розмарин - За смаком (свіжий або сушений)
- Зелень свіжа - За смаком (крес-салат, Braai)
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
1) Почну з того, що баранину з цибулею у казані ви можете приготувати як у себе на кухні, так і на відкритому повітрі на багатті. Отже, ставимо казан на вогонь і гарненько його розігріваємо.
2) Курдючне сало нарізаємо на невеликі шматочки і викладаємо його в казан, витоплюємо з сала жир, робити це слід на сильному вогні.
3) Після того як жир витопили, відправляємо в казан нарізані на порційні шматочки баранячі реберця. Смажимо їх, помішуючи, до рум'яної золотистої скоринки, солимо і перчимо до смаку, потім додаємо в казан розмарин і продовжуємо все смажити ще пару хвилин.
4) Ріпчасту цибулю чистимо і ріжемо його кільцями, викладаємо цибулю на обсмажене м'ясо. Тепер казан слід накрити кришкою і зменшити вогонь, тушкуємо баранину з цибулею протягом півгодини.
5) Після закінчення часу м'ясо можна подавати до столу, для цього викладаємо баранину на лаваш разом з цибулею і посипаємо все свіжою зеленню.
Смачного!