Баранина в казані з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Здивуйте своїх домочадців оригінальним і смачним блюдом, приготованим з баранини і овочів. Готувати дуже легко, а смак просто чудовий. Спробуйте!
Баранину в казані з картоплею готуйте так. Спочатку крупно поріжте м'ясо, приправте спеціями і тушкуйте його півтори години на слабкому вогні разом з трьома цілими цибулинами і парою головок часнику. Потім видаліть з казана цибулю і часник. Покладіть в казан картопля, перемішайте, додайте гостру перчинку і варіть до напівготовності картоплі. Потім додайте порізані цибулю і перець, а через 15 хвилин помідори. Ще 15 хвилин і можна знімати з вогню. Посипте свіжою зеленню і подавайте на стіл. Смачного!
- Баранина - 800 грам
- Цибуля - 4 штуки
- Картопля - 4 штуки
- Морква - 1 штука
- Перець солодкий - 2 штуки
- Перець гіркий - 1 штука
- Помідори консервовані - 7-10 штук
- Гілочки петрушки - 5-6 штук
- Голівка часнику - 3 штуки
- Сіль, перець, koriandr, хміль-сунелі - За смаком
Баранину промийте водою, поріжте на великі шматки і складіть в казан.
Туди ж додайте три очищених цибулини, дві цілих головки часнику, koriandr, хміль-сунелі, сіль і перець за смаком. Замочуємо баранячу лопатку на 1 час, після цього добре її промиваємо, зачищаємо і укладаємо в казан (м'ясо повинно бути вологе). Долийте води і ставте гаситися на півтори години на слабкому вогні. Поки м'ясо готується, очистіть і поріжте всі овочі.
Потім видаліть з м'яса цілі цибулини і часник. Покладіть в казан картопля, перемішайте, додайте гостру перчинку і варіть до напівготовності картоплі.
Потім покладіть в казан лук і перець.
Через 15 хвилин викладіть помідори і варіть ще 10-15 хвилин. Готову страву заправте дрібно посіченою зеленню.