Курка з рисом і морквою
(покроковий рецепт з фото)
Приготувавши курку з рисом і морквою за цим рецептом, ви обов'язково отримаєте похвалу. І похвалу заслужену! Чудова курка з рисом і морквою - це щось середнє між пловом і різотто.
Щоб смачно приготувати курку з рисом і морквою, потрібно попрацювати. Потрібно буде весь час чаклувати над казанка. Посуд для приготування курки з рисом і морквою береться з товстим дном і обов'язково потрібна кришка. Морква ріжеться тонкою соломкою, а цибуля дрібними кубиками. Курячі стегенця обов'язково звільніть від кісток. Хоч в рецепт йде вино, можете сміливо пригощати куркою з рисом і морквою дітей. Адже алкоголь випарується, а аромат вина залишиться. Успіхів і приємного апетиту!
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 2 штуки (велика)
- Курка (стегна) - 700 грам (без кісток)
- Вино сухе біле - 1 Склянка
- Бульйон - 5 склянок
- Мал - 2 склянки
- Часник - 1 штука (головка)
- Масло оливкове - 1/4 склянки
- Вершкове масло - 4 Ст. Ложки
- Сіль - 2 чайних ложки
- Перець - 1/4 чайних ложки
- Свіжа петрушка - 1/3 склянки
- Пармезан тертий - 1/2 склянки
- Лист лавровий - 2 штуки
Підготувати продукти.
Цибулю і моркву нарізати і обсмажити на суміші з оливкового і вершкового масла. Додати 1 ç.l. Солі. Смажити 8 хвилин.
Додати стегна, лавровий лист, сіль, перець. Смажити ще 5 хвилин.
Посилити вогонь, додати вино, смажити поки більша частина вина не випарується. Залити гарячий бульйон. Засипати рис.
Розріжте часник поперек.
Встановіть часник цілком в каструлю з куркою. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і тушкуйте 15 хвилин під кришкою.
Вимкніть вогонь, дістаньте часник, покладіть вершкове масло і розмішайте.
Додайте петрушку і пармезан. Розмішати і відразу подавати.
Смачного!