Сочевиця з рисом, грибами і морквою
(покроковий рецепт з фото)
Щоб приготувати ситний вечеря, можна зробити дуже смачне і ситне блюдо, до складу якого будуть входити м'ясо, сочевиця і гриби. Це дуже вдале поєднання продуктів, яке сподобається всім.
Зробити ситний і смачний вечерю просто, якщо знати, як приготувати сочевицю з рисом грибами і морквою. У процесі приготування аромат в кухні буде стояти такий, що у всіх присутніх буквально потечуть слинки. Таке блюдо можна подавати самостійно, а можна доповнити його свіжими овочами.
- Свинина - 500 грам
- Мал - 1 Склянка
- Сочевиця - 1/2 склянки
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 2-3 зубчиків
- Помідор - 1 штука
- Барбарис - 1 Чайна ложка
- Гірчичний - 1 Чайна ложка
- Сіль, спеції - За смаком
Свинину вимийте і висушіть рушниками. Наріжте на шматочки середнього розміру і викладіть її в миску. Додати сіль, поперчіть, додайте гірчицю. Гарненько все перемішайте і поставте в холодильник маринуватися на пару годин. Замариновану свинину обсмажте в сковороді на рослинній олії.
Вимийте і очистіть моркву, натріть її на тертці. Цибулю очистіть від лушпиння і нарубати на дрібні кубики. Додайте до овочів барбарис, покладіть всі інгредієнти в сковорідку до м'яса. Пасеруйте, поки цибуля не стане прозорим.
Поки м'ясо гаситься з овочами, наріжте дуже дрібно очищені зубчики часнику. Вимийте і наріжте кубиками помідор. Гриби відварити до готовності і теж наріжте. Додайте овочі в сковорідку.
Туди ж додайте свої улюблені трави і спеції, залийте все бульйоном, в якому варилися гриби. Доведіть рідину до кипіння.
Мал і сочевицю промийте під проточною водою. Висипати їх в сковорідку до решти інгредієнтів. Зменшіть вогонь до мінімуму, перемішайте і млоїте 12 хвилин під закритою кришкою.
Через дванадцять-п'ятнадцять хвилин вимкніть вогонь і зніміть сковорідку з плити. Укутайте її в ковдру на півгодини, щоб рис і сочевиця "дійшли" до готовності. Таким чином вони не розваряться і будуть дуже смачними.