Перці фаршировані морквою і рисом
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вам потрібна ідея ситного, корисного і простого обіду без м'яса, зверніть увагу на цей рецепт. Я покажу, як приготувати перці фаршировані морквою і рисом в томатному соусі. Дуже смачно!
Використовувати для цієї страви можна не тільки свіжий перець, але і консервований, як в моєму випадку. Він уже повністю готовий до фарширування, так що це додатково заощаджує час на кухні. Крім моркви в начинку можна додати ще цибулю.
- Болгарський перець - 3 штуки
- Мал - 1/2 склянки
- Вода - 1 Склянка
- Морква - 1 штука
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Томатний соус - 1 Склянка (або сік)
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти. Перці, якщо використовуєте свіжі, вимийте, акуратно зріжте хвостики і очистіть всередині.
Мал залийте холодною водою і поставте на вогонь. Після закипання підсолити і варіть на пару хвилин менше, ніж до готовності.
Моркву очистіть і натріть на тертці.
Обсмажте моркву на сковороді з розігрітим маслом, протягом 3 хвилин, помішуючи. Вона повинна стати м'якою, але не підсмажитися.
Додайте в сковороду готовий рис.
І трохи томатного соусу. Додати сіль, поперчіть і перемішайте. Зніміть з вогню і трішки остудіть.
Наповніть акуратно перці начинкою.
Викладіть перці в невелику каструльку, залийте томатним соусом (при необхідності можна додати трохи води) і поставте на вогонь.
Гасіть перці на повільному вогні 15-20 хвилин.
Подавайте перці до столу гарячими. Смачного!