Курка з овочами по-японськи
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите японську кухню, то це приголомшливе блюдо вам неодмінно сподобається. Я різноманітила курку з овочами локшиною: вийшло дуже смачно і незвично.
Це відмінне блюдо японської кухні, яке так популярно зараз. Готується курка з овочами по-японськи протягом години-півтора. Попередньо її можна замочити в соєвому соусі, а можна додати його в процесі гасіння птиці і випарувати - так виходить смачніше. Локшина обов'язково повинна бути японської (технології її виготовлення різняться з традиційними спагетті або локшиною на яйці).
- Куряче філе - 400 грам
- Болгарський перець - 1 штука
- Баклажан - 1 штука
- Кабачок - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Локшина японська - За смаком
- Соєвий соус - 150 грам
1. Для початку візьмемося за овочі. Ретельно їх миємо й чистимо. Нарізаємо всі овочі тоненькою соломкою, а цибулю - кільцями.
2. Відправляємо їх на сковороду по черзі: відразу баклажан, потім кабачок, потім болгарський перець і в кінці цибулю. Смажимо і постійно помішувати.
3. Паралельно нарізаємо курку соломкою, і теж відправляємо на сковороду смажитися.
5. Локшину відварюємо до готовності в підсоленій воді.
6. Коли курка почне покриватися золотавою скоринкою, додаємо в неї соєвий соус і тушкуємо, поки не випарується зайва рідина. А готову локшину тим часом змішуємо з овочами і смажимо близько 5 хвилин на слабкому вогні.
7. Коли курка буде готова, відправляємо її до овочів і локшині зверху. За смаком додайте спеції. Не переборщити з соєвим соусом, щоб не пересолити блюдо.