М'ясо по-японськи
(покроковий рецепт з фото)
Любіть східну кухню і хочете повторити вдома? Немає нічого простіше, адже досить приготувати м'ясо по-японськи і зануритися в незабутню атмосферу країни висхідного сонця.
Якщо вам здається, що повторити страви східних ресторанів занадто складно, то ви помиляєтеся. Пропоную вашій увазі м'ясо по-японськи - просте і дуже смачна страва. До того ж, його легко приготувати, користуючись докладними інструкціями.
- Яловичина - 1 кілограм
- Картопля - 5-6 штук
- Кабачок - 3-4 штук
- Соєвий соус - 150-200 мілілітрів
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Саке - 50 мілілітрів
- Часник - 3-4 зубчиків
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Кунжут - 2 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 1-2 чайних ложок
1. Рецепт приготування м'яса по-японськи починається з підготовки яловичини. М'ясо нарізати тонкими скибочками поперек волокон, щоб воно було трохи м'якше.
2. У сковороду з високими бортами або сотейник налити трохи рослинного масла.
3. У добре розігріту олію викласти м'ясо. Посолити і поперчити за смаком.
4. М'ясо необхідно підсмажити до красивої коричневої скоринки близько 20 хвилин.
5. Поки м'ясо готується, можна зайнятися овочами. Картопля вимити і очистити. Кабачок вимити. Нарізати овочі невеликими кубиками.
6. До підрум'яниться м'яса додати соєвий соус, саке і трохи цукру. Все ретельно перемішати і тушкувати 3-5 хвилин.
7. На сковороду відправити картопля і гасити близько 5-10 хвилин.
8. Наступним етапом додати кабачки.
9. Часник очистити і пропустити через прес. Додати його на сковороду. При необхідності можна додати трохи води або овочевого бульйону.
10. Накрити кришкою і тушкувати на повільному вогні до готовності. М'ясо по-японськи в домашніх умовах при подачі обов'язково потрібно присипати кунжутом.