Курка з макаронами
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт, як приготувати курку з макаронами, ідеально підходить для ледачих або для тих, у кого немає часу на тривале приготування їжі. Крім основних продуктів, додаю ще й овочі.
Готувати буду за допомогою мультиварки, якщо такої немає, то можна і в казані або каструлі. Макаронні вироби можна вибирати будь-якої форми, у мене були ось такі спіральки твердих сортів. Можна використовувати будь-які шматочки курки, але краще брати стегна, гомілки або окосту.
- Курка - 1 кілограм
- Макарони - 200 грам
- Цибулина - 1-2 штук
- Сіль і спеції - За смаком
- Соєвий соус - 3 Ст. Ложки
- Болгарський перець - 200 грам
- Вода - 500 мілілітрів
- Рослинна олія - За смаком
1. Курку гарненько промиваю і витираю, потім нарізаю її невеликими шматочками. Перекладаю курку в миску.
2. Цибулину очищаю від лушпиння і обполіскую, потім нарізаю півкільцями і відправляю до курки.
3. Всипаю в миску до м'яса спеції до курки, чорний і червоний мелений перець, вливаю соєвий соус і солю трохи.
4. Руками перемішую вміст миски, відправляю курку в холодильник на 8 годин (на ніч).
5. Чашу мультиварки змащую олією (1-2 столові ложки). Викладаю в чашу курку і цибулю.
6. У мене в морозильнику з літа залишився заморожений болгарський перець, додаю його до курки (відмінно підійде свіжий).
7. Закриваю кришку мультиварки і виставляю режим «Запікання», час - 30 хвилин.
8. Через півгодини відкриваю кришку і додаю макарони (обов'язково твердих сортів, інакше вийде каша).
9. За допомогою ложки перемішую макарони з куркою. Готую в режимі «Гасіння» при відкритій кришці (5-7 хвилин).
10. Вливаю всю необходимую воду, за смаком кладу трохи солі. Закриваю кришку мультиварки.
11. Виставляю режим «Гасіння» і час 30 хвилин, після цього відкриваю кришку і перевіряю всі інгредієнти на готовність, при необхідності закриваю кришку і залишаю так на 5-7 хвилин.
12. Одночасно у мене виходить дуже смачний гарнір з шматочками соковитою та ароматною курки. Смачного!