Курка з базиліком і сметаною
(покроковий рецепт з фото)
Курку з базиліком і сметаною приготувати досить просто. Це дуже ароматне і легке блюдо. Воно підійде для тих, хто стежить за своєю фігурою, адже курка - це дієтичний продукт.
Завдяки додаванню до курки базиліка, це блюдо виходить дуже ароматним. Ви можете самостійно відрегулювати калорійність. Якщо ви стежите за фігурою, то просто використовуйте сметану з низьким відсотком жирності. Щоб дізнатися, як приготувати курку з базиліком і сметаною, читайте цей рецепт.
- Куряче філе - 100 грам
- Цибуля - 100 грам
- Крем - 100 грам
- Базилік - 1 пучок
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Часник - 1 зубчик
- Горіхи волоські - 10 штук
Куряче філе вимийте, обсушити паперовими рушниками, зачистите від плівок і наріжте на невеликі шматочки однакового розміру.
Розігрійте в сковороді кілька столових ложок олії, обсмажте на ньому куряче філе до золотистого кольору. Дістаньте з сковороди філе і відставте його в сторону.
Очистіть і наріжте на кубики або півкільця ріпчасту цибулю. Обсмажте його на рослинному маслі, постійно помішуючи, поки він не придбає красивий золотистий відтінок.
Тепер приготуйте соус. Для цього помістіть в чашу блендера листочки свіжого базиліка, очищений часник і ядра волоського горіха. Додайте трохи рослинного масла і збийте все до однорідності.
До обсмаженої цибулі додайте курку і влийте сметану. Ретельно все перемішайте і тушкуйте десять хвилин під кришкою на повільному вогні. Якщо маса вам здасться занадто густий, то просто додайте трохи оводи.
Додайте в сквороду соус з базиліком. Посоліть блюдо за смаком, ретельно перемішайте і тушкуйте ще пару хвилин. Подавайте гарячим, з картопляним пюре.