Рецепт Курка з базиліком і сметаною фото

Курка з базиліком і сметаною
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Англійська кухня
Птах , Курка
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 1-2
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Курку з базиліком і сметаною приготувати досить просто. Це дуже ароматне і легке блюдо. Воно підійде для тих, хто стежить за своєю фігурою, адже курка - це дієтичний продукт.

Опис приготування:

Завдяки додаванню до курки базиліка, це блюдо виходить дуже ароматним. Ви можете самостійно відрегулювати калорійність. Якщо ви стежите за фігурою, то просто використовуйте сметану з низьким відсотком жирності. Щоб дізнатися, як приготувати курку з базиліком і сметаною, читайте цей рецепт.

  • Куряче філе - 100 грам
  • Цибуля - 100 грам
  • Крем - 100 грам
  • Базилік - 1 пучок
  • Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
  • Сіль - За смаком
  • Часник - 1 зубчик
  • Горіхи волоські - 10 штук
курка з базиліком і сметаною - фото крок 1
Куряче філе вимийте, обсушити паперовими рушниками, зачистите від плівок і наріжте на невеликі шматочки однакового розміру.
курка з базиліком і сметаною - фото крок 2
Розігрійте в сковороді кілька столових ложок олії, обсмажте на ньому куряче філе до золотистого кольору. Дістаньте з сковороди філе і відставте його в сторону.
курка з базиліком і сметаною - фото крок 3
Очистіть і наріжте на кубики або півкільця ріпчасту цибулю. Обсмажте його на рослинному маслі, постійно помішуючи, поки він не придбає красивий золотистий відтінок.
курка з базиліком і сметаною - фото крок 4
Тепер приготуйте соус. Для цього помістіть в чашу блендера листочки свіжого базиліка, очищений часник і ядра волоського горіха. Додайте трохи рослинного масла і збийте все до однорідності.
курка з базиліком і сметаною - фото крок 5
До обсмаженої цибулі додайте курку і влийте сметану. Ретельно все перемішайте і тушкуйте десять хвилин під кришкою на повільному вогні. Якщо маса вам здасться занадто густий, то просто додайте трохи оводи.
курка з базиліком і сметаною - фото крок 6
Додайте в сквороду соус з базиліком. Посоліть блюдо за смаком, ретельно перемішайте і тушкуйте ще пару хвилин. Подавайте гарячим, з картопляним пюре.

Схожі рецепти