Курка в мультиварці по-грузинськи
(покроковий рецепт з фото)
Caxoxʙili - це курка в мультиварці по-грузинськи. У домашніх умовах приготувати цю страву можна на плиті або за допомогою мультиварки. Помідори, спеції, цибуля і часник додадуть страві особливого смаку.
Щоб курка в мультиварці по-грузинськи вийшла смачною, приготуйте її разом з помідорами, спеціями і часником. Перед відправкою помідорів в мультиварку краще зніміть з них шкірку, обшпаривши попередньо окропом. Гаситься курка близько години і подається в гарячому вигляді.
- Курка - 800 грам
- Помідори - 4 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 2 штуки
- Часник - 3 зубчики
- Спеції - За смаком (обов'язково хмелі-сунелі і шафран)
- Сіль - За смаком
1. Відмінне і ситне блюдо, яке дуже люблять в моїй родині. Чим менше шматки курки, тим легше і швидше їх готувати в мальтікастрюле. Можна взяти навіть філе, але я зазвичай беру окосту (розрізаючи їх на частини) або гомілки.
2. Відправляємо курку в чашу мультиварки і обсмажуємо на рослинному маслі. Режим потрібно вибирати "жарка" і готувати курку разом з овочами.
3. Нарізаємо цибулю, морква, помідори і видавлюємо часник. При бажанні можна додати і томатну пасту, але помідори в свіжому вигляді набагато краще.
4. Відправляємо все овочі до курки і продовжуємо смажити, постійно помішуючи. Додаємо спеції і часник в самому кінці.
5. Після цього заливаємо 100 мл води в чашу мультиварки і виставляємо режим "гасіння" або "каша" на одну годину і вирушаємо займатися своїми справами. Коли мультиварка завершить приготування, курка в мультиварці по-грузинськи готова і блюдо можна подавати до столу.