Курка тютюну в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Молода курочка тютюну - то що потрібно для святкового столу. Цей рецепт не новий, перевірений часом, але кожна господиня може внести свої штрихи. Спробуйте і ви.
Замість курки можна використовувати курчати, а курочку варто вибирати невелику. Солимо, перчимо і обсмажуємо нашу курочку, надавав вантажем. На стіл курку тютюну подавайте з аджикою і свіжою зеленню. Смачного!
- Курка - 1 штука
- Часник - 3 зубчики
- Масло рослинне - 4 Ст. Ложки
- Зелень - 50 грам
- Сіль, перець - За смаком
Курку (або курчати) попатраєте, видаліть пір'я, промийте і розріжте уздовж грудини. Розгорніть, як книжку. Накрийте харчової плівкою і добре відбийте.
Потім відбиту курочку посоліть і поперчіть за смаком.
Розігрійте на сковороді трохи рослинного масла, викладіть курку шкірою вниз. Притисніть вантажем, наприклад, каструлею з водою, меншого діаметра, ніж сковорода.
Обсмажте птицю з одного боку протягом 15 хвилин, потім також під вантажем з іншого боку ще 15 хвилин.
Потім приберіть вантаж, влийте в сковороду півсклянки води, накрийте кришкою і відправте прямо в сковороді в духовку на 20 хвилин гаситися.
Тим часом підготуйте соус: зелень дрібно порубати, часник вичавити через давилку. Змішайте зелень і часник, додайте 2 столових ложки рослинної олії і добре перемішайте.
Готову курку (або курчати) викладіть на тарілку, полийте соусом із зеленню.