Курча тютюну на грилі
(покроковий рецепт з фото)
Літо добігає кінця і якщо ви вже встигли вдосталь насолодитися смаком шашлику і хочете спробувати щось новеньке, я пропоную вам зробити ароматного і дуже смачного курчати тютюну на грилі.
Шашлик це, звичайно, теж дуже смачно, але зараз таким блюдом нікого не здивуєш, тому, коли ми з друзями вирушаємо на природу, завжди намагаємося приготувати щось новеньке. І цей простий рецепт курчати тютюну на грилі якраз відноситься до числа наших останніх дуже вдалих експериментів. Така курочка навіть в домашніх умовах виходить смачною, але на природі, приготована на вугіллі, вона виходить особливо ароматною і соковитою. Так що цей рецепт приготування курчати тютюну на грилі якраз те, що потрібно для відмінного і смачного пікніка на відкритому повітрі.
- Курка невелика - 1 штука
- Майонез - 3 Ст. Ложки
- Зелень свіжа - 100-120 грам (кріп, цибуля, базилік, листя часнику)
- Спеції - За смаком (перець чорний і червоний мелений )
- Сіль - За смаком
Отже, розрізаємо грудину курки, ретельно промиваємо тушку з усіх боків і висушуємо її. Тепер курку необхідно розпластати і трохи відбити молоточком, щоб надати їй плоский вид. Натираємо тушку спеціями і сіллю, в середину викладаємо подрібнену зелень.
Перекладаємо курку в глибоку миску, додаємо до неї майонез і натираємо їм тушку з усіх боків, залишаємо її маринуватися.
Через пару годин можна приступити і до приготування.
Акуратно перекладаємо курку на решітку гриля і готуємо її по 20 хвилин з кожного боку.
Коли курка буде готова і покриється ароматної рум'яною скоринкою, подаємо її до столу зі свіжими овочами. Приємного всім апетиту!