Курка шматочками з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Просте і улюблене багатьма рагу з картоплею і куркою в злегка нової інтерпретації: більш пікантне і ароматне, зі смачною підливою. Дивимося рецепт курки шматочками з картоплею прямо зараз!
Справжній холостяцький вечерю чи обід - картопля, курочка і ковбаски. Та й для великої родини - це те, що треба! Для приготування курки шматочками з картоплею нам знадобляться або курячі чверті, або ціла курка (або навіть дві). Ділимо на середні порційні шматки. Пиво беремо гарне, нефільтроване або світле. Спеції - на ваш смак. Ось і весь простий варіант, як приготувати курку шматочками з картоплею.
- Курка - 1, 5-2 кілограма
- Мисливські ковбаски - 2-3 штук
- Цибуля - 1-2 штук
- Часник - 5 зубчиків
- Картопля - 5-6 штук
- Бульйон - 1 Склянка
- Пиво - 0, 5 L
- Олія - 3 Ст. Ложки
- Спеції - За смаком
Курячі шматочки гарненько змастили спеціями і відставили поки в сторонку.
Ставимо розігріватися духовку до 200 градусів. На сковороді в олії обсмажте порізаний часник.
Потім цибулю обсмажте, якщо він невеликий - можна навіть не подрібнювати його особливо.
Обсмажені цибулю і часник виклали на дно форми для запікання. Тепер обсмажте ковбаски.
Викладіть їх поверх цибулі та часнику. Тепер очистіть і поріжте картоплю, додайте її до решти продуктів у формі.
Повернемося до курочку: обсмажте її до золотистого кольору з усіх боків.
Курку теж викладаємо у форму. Заливаємо все бульйоном. А ось з пивом ми зробимо такі: виливаємо його в усі ще гарячу сковороду, кілька хвилин проварюємо, лопаткою перемішуємо. Потім заливаємо пивом всі інгредієнти в формі: картоплю має покрити повністю, а ось курку - не зовсім.
Відправляємо форму з продуктами в розігріту духовку на годину і 15 хвилин.
При необхідності долийте ще бульйону або пива, щоб курка не була сухою.
Готову курку шматочками з картоплею подаємо з пивної підливою. Смачного!