Курка шматочками в духовці у фользі
(покроковий рецепт з фото)
Курка, приготована в духовці, це одне з найбільш зручних блюд. Все за вас зробить духовка, а вам залишиться тільки підготувати м'ясо до запікання. Курка у фользі виходить особливо смачною.
На гарнір до даного блюда можна приготувати легкий салатик зі свіжих овочів, а в Зимен час до страви подати консервовані салати з овочів. Дивіться, як приготувати курку шматочками в духовці у фользі!
- Курка - 1, 5 кілограма
- Соєвий соус - 150 мілілітрів
- Спеції до курки - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
Тушку курки обмийте. Розділіть на частини невеликого розміру. Якщо немає цілої тушки, можна купити окремі частини курки, які вам найбільш до смаку. Так, наприклад, купити стегна і гомілки. У крилах особливо їсти нічого.
М'ясо поперчіть. Додайте за смаком спеції до курки. Зараз багато продається готових сумішей для запікання м'яса птиці. Вони можуть бути різними. Підійдуть будь-які на ваш вибір. Полийте м'ясо соєвим соусом. Перемішайте. Дайте м'яса промаринуватися близько 30 хвилин.
Деко застеліть фольгою. Викладіть на фольгу м'ясо шкіркою вгору. Залишки соусу вилийте на курку. При запіканні м'ясо вбере в себе відсутню сіль і вологу. В результаті отримаємо смачний соковитий продукт з ароматної хрусткою скоринкою.
Запікайте м'ясо в гарячій духовці при 170-200 градусах близько 1 годин 20-30 хвилин. Подайте до столу. Воно таке смачне і ароматне, що тане в роті. М'ясо дуже соковите, незважаючи на свою рум'яність і відсутність підливи.