Рецепт Курка по-вірменськи фото

Курка по-вірменськи
(покроковий рецепт з фото)

Вірменська кухня
Птах , Курка
Дієтичне харчування , Низькокалорійні , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю , Святковий обід
Гарячі страви
Кількість порцій: 7-8
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Любіть експериментувати на кухні? Тоді вам обов'язково варто спробувати це традиційне блюдо вірменської кухні, адже його смак настільки чудовий, а аромат привабливий, що ніхто не встоїть.

Опис приготування:

Якщо хочете приготувати щось незвичайне, але при цьому смачне, що сподобається абсолютно всім, то вам варто обов'язково спробувати цей простий рецепт курки по-вірменськи. Ця страва дуже схоже на звичайну курку, яку ми досить часто запікаємо, але з неповторним смаком і ароматом властивим кавказької кухні. Воно буде відмінним прикрасою вашого святкового столу, і чудово урізноманітнює ваш повсякденний раціон. І взагалі я вважаю, що в житті все треба спробувати, так ось цей класичний рецепт курки по-вірменськи стане відмінним початком вашого знайомства з кухнями різних народів світу, а там ще стільки цікавого. Так що сміливо приступаємо до приготування, а мій рецепт вам в цьому допоможе.

  • Курка - 1 штука
  • Лаваш вірменський - 4 штуки
  • Червоний солодкий перець - 1 штука (маленький )
  • Гострий перець - 0, 5 штуки
  • Часник - 4-5 зубчиків
  • Крем - 0, 5 склянки
  • Maconi - 0, 5 склянки (натуральний йогурт)
  • Вершкове масло - 50 грам(25 г. - змастити деко, 25 г. - в курку)
  • Сир - 100 грам
  • Мускатний горіх - 1 щіпка
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Перець червоний мелений - За смаком
курка по-вірменськи - фото крок 1
Гострий і солодкий перець очищаємо від насіння і промиваємо під водою, поміщаємо в чашу блендера, додаємо часник і подрібнюємо все до стану кашки.
курка по-вірменськи - фото крок 2
Отриману суміш викладаємо в глибоку миску, додаємо сметану, maconi, дрібку мускатного горіха, солимо і перчимо до смаку. Ретельно перемішуємо всі інгредієнти до однорідного стану.
курка по-вірменськи - фото крок 3
Тепер курку нарізаємо на порційні шматки і заливаємо приготовленим маринадом, перемішуємо. Ставимо в холодильник мінімум на дві години, але краще потримати подовше.
курка по-вірменськи - фото крок 4
Деко встеляли фольгою і змащуємо маслом. Викладаємо на деко 4 лаваша, а наверх курку. Масло, що залишилося розрізаємо на невеликі шматочки і кладемо на курку.
курка по-вірменськи - фото крок 5
Розміщуємо деко в розігріту до 200-220 градусів духовку і запікаємо до повної готовності приблизно 40-60 хвилин. Потім виймаємо деко і викладаємо на курку нарізану скибочками сир, ставимо в духовку ще на 5-7 хвилин, поки сир не розплавиться. Готову курочку подаємо з будь-яким гарніром на ваш розсуд. Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти