Рецепт Курка по-українськи фото

Курка по-українськи
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Курка
Дієтичне харчування , Низькокалорійні , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю , Сімейна вечеря
Гарячі страви
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Мені здається, що важко знайти таку людину, яка б не любила українську кухню, адже вона така смачна, соковита і по-особливому домашня, а ця приголомшлива курочка по-українськи - просто смакота!

Опис приготування:

Для мене українська кухня була завжди якась рідна, і вся наша сім'я дуже часто їла різні українські страви. Хоча я думаю, що багато традиційні рецепти родом з України вже досить давно і щільно оселилися в нашому повсякденному раціоні, ми просто не здогадуємося про їх походження. Але цей рецепт приготування курки по-українськи зовсім інша справа, він, як то кажуть, екзотика, і спробувати ми його можемо тільки в ресторанах з українською кухнею, ну або у родичів на Україні. Я ж пропоную вам приготувати це приголомшливе блюдо самостійно, і ви побачите, що зробити це не так складно, як може здатися. Так що давайте зробимо приголомшливу курочку з справжніми галушками, а щоб ви краще впоралися з цим завданням, я пропоную вам докладний рецепт курки по-українськи з фото.

  • Курка - 1 штука
  • Лимон - 1 штука
  • Вода - 1, 5 склянки
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Борошно - 500 грам (для галушок )
  • Вода - 1 Склянка (для галушок )
  • Яйце - 4 штуки (для галушок )
  • Маргарин - 50 грам (для галушок )
  • Зелень свіжа - За смаком
  • Сіль - За смаком
курка по-українськи - фото крок 1
Тушку курки ретельно промиваємо під холодною водою і нарізаємо на порційні шматки.
курка по-українськи - фото крок 2
Тепер гарненько обтирає їх з усіх боків сіллю і викладаємо в каструльку.
курка по-українськи - фото крок 3
Вливаємо 1-1, 5 склянки води, вичавлюємо сік з одного лимона і додаємо вершкове масло. Накриваємо кришкою і тушкуємо півгодини на слабкому вогні.
курка по-українськи - фото крок 4
Тепер займемося галушками. Кип'ятимо стакан води і додаємо в нього маргарин, перемішуємо. Потім в киплячу суміш води і маргарину всипаємо борошно і робимо тісто. Чекаємо, поки тісто охолоне, і додаємо яйця по одному, ретельно розтираємо до однорідного стану.
курка по-українськи - фото крок 5
У каструльці нагріваємо воду, подсаливаем її. Від тесту відриваємо невеликі шматочки і кидаємо в киплячу воду. Після закипання варимо ще 2-3 хвилини під закритою кришкою.
курка по-українськи - фото крок 6
Тепер пересипаємо галушки в каструлю з куркою так, щоб вони не злиплися. Закриваємо кришкою і ставимо каструлю в розігріту духовку на 15-20 хвилин. Готову страву посипаємо зеленню і подаємо до столу. Смачного!

Схожі рецепти