Куріпка в духовці
(покроковий рецепт з фото)
М'ясо куріпки відрізняється за смаком від курки або курчати, воно більш ніжне і смачне. Хочете здивувати гостей або рідних смачною дичиною? Тоді пропоную рецепт, як приготувати куріпку в духовці.
Куріпку можна обсмажити на сковороді, але краще запекти в духовці. Її можна розрізати або готувати цілком. Дуже часто її фарширують грибами, сирною начинкою, ароматними травами і будь-який інший начинкою. З м'ясом куріпки добре поєднується гарнір з овочів, фруктів або каші.
- Рябчик - 1 штука
- Бекон - 2 скибочки
- Груша - 1 штука
- Чебрець - 2 штуки
- Мед - 1 Ст. Ложка
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Корінь селери - 100 грам
- Картопля - 100 грам
- Брюссельська капуста - 6 штук
- Вершкове масло - 1 Чайна ложка
- Молоко - 20 мілілітрів
- Сіль, перець - За смаком
1
Вимийте куріпку і витріть її насухо, викладіть на деко. Розріжте грушу на 4 частини і видаліть насіння, розподіліть грушу навколо куріпки.
2
У мисці змішайте оливкова олія, мідь, подрібнений чебрець, сіль, перець.
3
Накройте грудинку куропатки ломтиками бекона, потім змастіть грушу і птицю приготовленої раніше сумішшю.
4
Надішліть деко в розігрітий до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин.
5
Для 20 хвилин до приготування наріжте картоплю, селера кубиками і відваріть, в іншій каструлі відваріть капусту.
6
Розімніть відварені овочі в пюре з вершковим маслом і молоком, приправити сіллю.
7
Подавайте куріпку із запеченою грушею, пюре і капустою.