«Куріння єпископа»
(покроковий рецепт з фото)
В Англії завжди на широку ногу святкували Різдво. Є безліч національних рецептів, які до сих пір готують. Цей, наприклад, прийшов з 18-19 століття прямо зі сторінок кулінарної книги.
Я підготувала для вас інструкцію, в якій описала, як приготувати "смокінг Бішоп" . Цей напій нагадає вам глінтвейн, але в його складі крім вина є портвейн. З англійської язика назва перекладається як "палить єпископ", що дуже забавляє. До речі, про це фруктовому напої в своїх книгах писав Чарльз Діккенс.
- Червоне вино - 750 мілілітрів
- Рубіновий портвейн - 750 мілілітрів
- Лимон - 2 штуки
- Апельсин - 5 штук
- Гвоздика - 30 штук
- Імбир - 1 штука
- Цукор - 0, 5 склянки
- Обкладинка - 0, 25 чайних ложки
- Запашний перець - 0, 25 чайних ложки
- Мускатний горіх - 0, 25 чайних ложки
- Вода - 1 Склянка

Ретельно промийте та висушіть фрукти. Розігрійте духовку до 160 градусів.

У кожному апельсині та в одному лимоні зробіть маленьких 5 проколів. У всі вставте гвоздику. Надішліть фрукти запікатися на деку на 70 хвилин.

Тим часом в сотейнику доведіть до кипіння воду з корицею, перцем і мускатним горіхом. Також додайте імбир шматочками. Постійно заважайте. Варіть суміш пару хвилин, поки рідина не зменшиться вдвічі.

В іншій каструлі доведіть до кипіння вино. Потім всипте в нього цукор. Варіть, помішуючи, 5 хвилин на повільному вогні. Після цього влийте пряну рідину.

Далі в глибокий посуд викладіть готові апельсини з лимоном. Зверху влийте винну суміш. Закрийте все рушником. Приберіть посуд на 1 добу в тепле місце.

Через відведений час, фрукти розділіть навпіл. Вичавіть з них сік у винний напій.

Потім рідину процідити через сито в каструлю, видаляючи всі тверді частинки.

Потім до напою влийте портвейн. Поваріть його, не доводячи до кипіння.

В готовий "бішоп" додайте дрібні шматочки лимона. Подавайте напій гарячим. Приємною дегустації!