Рецепт «Куріння єпископа» фото

«Куріння єпископа»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Англійська кухня
Фрукти , Апельсин , Лимон
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл , Новий рік , Різдво
Напої , Алкогольні , Коктейлі
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 1 дн. 2 г. 0 хв.

В Англії завжди на широку ногу святкували Різдво. Є безліч національних рецептів, які до сих пір готують. Цей, наприклад, прийшов з 18-19 століття прямо зі сторінок кулінарної книги.

Опис приготування:

Я підготувала для вас інструкцію, в якій описала, як приготувати"Смокінг Бішоп" . Цей напій нагадає вам глінтвейн, але в його складі крім вина є портвейн. З англійської язика назва перекладається як"палить єпископ" , що дуже забавляє. До речі, про це фруктовому напої в своїх книгах писав Чарльз Діккенс.

  • Червоне вино - 750 мілілітрів
  • Рубіновий портвейн - 750 мілілітрів
  • Лимон - 2 штуки
  • Апельсин - 5 штук
  • Гвоздика - 30 штук
  • Імбир - 1 штука
  • Цукор - 0, 5 склянки
  • Обкладинка - 0, 25 чайних ложки
  • Запашний перець - 0, 25 чайних ложки
  • Мускатний горіх - 0, 25 чайних ложки
  • Вода - 1 Склянка
Ретельно промийте та висушіть фрукти. Розігрійте духовку до 160 градусів.
У кожному апельсині та в одному лимоні зробіть маленьких 5 проколів. У всі вставте гвоздику. Надішліть фрукти запікатися на деку на 70 хвилин.
Тим часом в сотейнику доведіть до кипіння воду з корицею, перцем і мускатним горіхом. Також додайте імбир шматочками. Постійно заважайте. Варіть суміш пару хвилин, поки рідина не зменшиться вдвічі.
В іншій каструлі доведіть до кипіння вино. Потім всипте в нього цукор. Варіть, помішуючи, 5 хвилин на повільному вогні. Після цього влийте пряну рідину.
Далі в глибокий посуд викладіть готові апельсини з лимоном. Зверху влийте винну суміш. Закрийте все рушником. Приберіть посуд на 1 добу в тепле місце.
Через відведений час, фрукти розділіть навпіл. Вичавіть з них сік у винний напій.
Потім рідину процідити через сито в каструлю, видаляючи всі тверді частинки.
Потім до напою влийте портвейн. Поваріть його, не доводячи до кипіння.
В готовий"Бішоп" додайте дрібні шматочки лимона. Подавайте напій гарячим. Приємною дегустації!

Схожі рецепти