Кростіні з тунцем
(покроковий рецепт з фото)
Коли ви чуєте "бутерброди з рибою", що ви уявляєте в своїй голові? У мене відразу з'являється картинка бородинского хліба зі шпротами і огірками. Хоча є й інші незвичні нам варіанти.
Я, наприклад, з'ясувала, як приготувати кростини з тунцем. Це національна італійська закуска на шматочку запеченого хліба з оливковою олією. У нашому випадку тут буде ще хумус, песто і риба. Тоді виходить відмінна гра текстур: основа хрустка і жорстка, а начинка - м'яка. Відмінне блюдо для свята.
- Багет - 1 штука
- Тунець консервований - 2 штуки (банку)
- Гумус - 200 грам
- Соус "песто" - 50 грам
- Оливкова олія - 60 мілілітрів
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Базилік - 4 штуки (листки)
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
1. Багет розріжте на рівні скибочки. Духовку розігрійте до 200 градусів.
2. Викладіть шматочки на деко. Змастіть їх маслом і відправте в духовку на 9 хвилин.
3. Зробіть начинку, змішавши шматочки тунця з перцем, соком лимона, нарізаним базиліком і сіллю.
4. Тепер кожен шматочок хліба змастіть хумусом, а потім соусом.
5. Зверху викладіть тунця. Прикрасьте закуску зеленню. Насолоджуйтесь!