Крихітка картопля (плюс 2 начинки)
(покроковий рецепт з фото)
Одним з варіантів традиційних ситних літніх страв є запечену картоплю, тому сьогодні розповім вам, як приготувати крихту картоплю (плюс 2 начинки). Дуже смачне і ароматне блюдо!
Цей рецепт відмінно підходить для тих, хто чекає гостей і хоче здивувати їх ситним і ароматним гарячим блюдом! Такий запечена картопля з легкістю може стати основною стравою вашого столу завдяки красивому увазі і різних можливостей подачі. За бажанням ви можете приготувати і інші начинки, наприклад, додати ковбаси або більше зелені. Подавати таку картоплю необхідно розігрітим, а ще краще - прямо з духовки!
- Картопля - 6-8 штук
- Сир - 200 грам
- Вершкове масло - 200 грам
- Бекон - 50-100 грам
- Цибуля - 1 штука
- Зелень - 1 пучок
- Мариновані огірки - 3-5 штук
- Солоні гриби - 1/3 склянки
- Зелена цибуля - 1 пучок
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
1. Картопля добре помийте або очистіть від шкірки, загорніть в товстий шар фольги і оперувати в духовку на 1, 5-2 години при температурі 180 градусів. Готовність перевіряйте дерев'яною шпажкою.
2. Потім приготуйте начинки: бекон обсмажте на сухій сковороді, поки з нього не витопиться весь жир. Після цього обсмажте на тій же сковороді дрібно нарізану цибулю, за потребою додавши рослинне масло. Дрібно наріжте бекон і змішайте його з цибулею і дрібно нарізаною зеленню.
3. Для другої начинки наріжте невеликими шматочками мариновані огірки, солоні гриби, зелена цибуля і змішайте з рослинним маслом. Додайте сіль і перець за смаком.
4. Готову картоплю розріжте на дві частини і за допомогою вилки злегка пам'ятаєте середину до стану пюре. Додайте до нього натертий на дрібній тертці сир і шматочок вершкового масла.
5. Добре перемішайте середину картоплі і подавайте, наповнивши човники приготованими начинками. Смачного!