Рецепт Крихітка картопля (плюс 2 начинки) фото

Крихітка картопля (плюс 2 начинки)
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Овочі , Субпродукти , Молочні продукти , Картопля , Сир , Цибуля , Бекон
Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Страви з начинкою
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Одним з варіантів традиційних ситних літніх страв є запечену картоплю, тому сьогодні розповім вам, як приготувати крихту картоплю (плюс 2 начинки). Дуже смачне і ароматне блюдо!

Опис приготування:

Цей рецепт відмінно підходить для тих, хто чекає гостей і хоче здивувати їх ситним і ароматним гарячим блюдом! Такий запечена картопля з легкістю може стати основною стравою вашого столу завдяки красивому увазі і різних можливостей подачі. За бажанням ви можете приготувати і інші начинки, наприклад, додати ковбаси або більше зелені. Подавати таку картоплю необхідно розігрітим, а ще краще - прямо з духовки!

  • Картопля - 6-8 штук
  • Сир - 200 грам
  • Вершкове масло - 200 грам
  • Бекон - 50-100 грам
  • Цибуля - 1 штука
  • Зелень - 1 пучок
  • Мариновані огірки - 3-5 штук
  • Солоні гриби - 1/3 склянки
  • Зелена цибуля - 1 пучок
  • Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
крихітка картопля (плюс 2 начинки) - фото крок 1
1. Картопля добре помийте або очистіть від шкірки, загорніть в товстий шар фольги і оперувати в духовку на 1, 5-2 години при температурі 180 градусів. Готовність перевіряйте дерев'яною шпажкою.
крихітка картопля (плюс 2 начинки) - фото крок 2
2. Потім приготуйте начинки: бекон обсмажте на сухій сковороді, поки з нього не витопиться весь жир. Після цього обсмажте на тій же сковороді дрібно нарізану цибулю, за потребою додавши рослинне масло. Дрібно наріжте бекон і змішайте його з цибулею і дрібно нарізаною зеленню.
крихітка картопля (плюс 2 начинки) - фото крок 3
3. Для другої начинки наріжте невеликими шматочками мариновані огірки, солоні гриби, зелена цибуля і змішайте з рослинним маслом. Додайте сіль і перець за смаком.
крихітка картопля (плюс 2 начинки) - фото крок 4
4. Готову картоплю розріжте на дві частини і за допомогою вилки злегка пам'ятаєте середину до стану пюре. Додайте до нього натертий на дрібній тертці сир і шматочок вершкового масла.
крихітка картопля (плюс 2 начинки) - фото крок 5
5. Добре перемішайте середину картоплі і подавайте, наповнивши човники приготованими начинками. Смачного!

Схожі рецепти