Крем-суп з кабачків або цукіні
(покроковий рецепт з фото)
Поділюся рецептом ідеального вегетаріанського супу, який можна готувати цілий рік, а саме поділюся секретом, як приготувати крем-суп з кабачків (або цукіні). Буде смачно і дуже навіть ситно.
Крем-суп з кабачків або цукіні можна подавати або гарячим, або холодним. Будь-який з варіантів буде дуже смачним, це я вам гарантую. За таким же принципом можна приготувати багато вегетаріанські супи, використовуючи при цьому різні овочі.
- Кабачки - 400 грам (або цукіні)
- Картопля - 400 грам
- Лук-пориста - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Бульйон овочевий - 800 грам
- Вершки - 100 грам
- Мускатний горіх - За смаком (мелений)
- Чорний перець - За смаком (мелений)
- Сіль - За смаком
- Листочки базиліка - За смаком
1
Всі овочі почистіть і промийте під холодною проточною водою. Картопля і кабачки наріжте кубиками, цибуля-порей - кружальцями, часник - дрібно.
2
Покладіть всі овочі в каструлю, залийте бульйоном і доведіть до кипіння. Приправте суп сіллю, перцем і меленим мускатним горіхом.
3
Накрийте суп кришкою, зменшіть вогонь і варіть на повільному вогні протягом 25-ти хвилин.
4
Як тільки овочі зваряться, зробіть з них пюре за допомогою погружного блендера.
5
Щоб відрегулювати густоту супу, можна додати трохи бульйону. А якщо суп вийшов рідким, можна випарувати зайву рідину, потримавши суп хвилин 10 на повільному вогні.
6
Вмішайте віночком в крем-суп вершки, poperčite мрії і сіль.
7
Подайте крем-суп гарячим або холодним, прикрасивши кільцями цибулі-порею і листочками базиліку.