Карбонад з курки (або індички)
(покроковий рецепт з фото)
Приготовані за цим рецептом курка або індичка виходять дуже соковитими і ніжними і в той же час зберігають хрустку скоринку. Таке блюдо відмінно підійде як гарнір до овочів або рису.
Приблизно рік тому я дізналася, як приготувати карбонад з курки (або індички), з того часу це блюдо стало моєю улюбленою стравою з птиці, яке я зазвичай подаю з овочами і рисом! Багатьом особливо сподобається хрустка скоринка цього м'яса. Головне під час приготування цієї страви стежити за тим, щоб не перепечеться м'ясо, інакше воно стане занадто сухим.
- Індичка - 1 кілограм
- Сода - 1 Чайна ложка
- Крохмаль - 1 Чайна ложка
- Сік лимона - 1/2 штуки
- Борошно - 1 Склянка
1. Для початку наріжте м'ясо невеликими кубиками. Посоліть його і добре перемішайте.
2. Додайте соду, полийте її соком лимона, добре при цьому перемішуючи. Додайте крохмаль і знову перемішайте.
3. Обваляйте шматочки м'яса в борошні. На розігрітій сковороді обсмажте м'ясо на невеликому вогні до золотистої скоринки. Слідкуйте за тим, щоб м'ясо не стало занадто сухим, вчасно перевертайте шматочки. Смачного!