Котлетки з курячої грудки
(покроковий рецепт з фото)
Обожнюю котлети з курки! Робляться вони дуже просто і швидко, а виходять смачні. Їх дуже люблять діти, адже в курці немає прожилок і жиру. Розповім про те, як приготувати котлетки з курячої грудки.
Котлети можна обсмажити на сковороді або запекти в духовці. Якщо хочете, то можете подрібнити грудку через м'ясорубку, тоді консистенція буде одноманітною, а можна нарізати дрібними кубиками. Котлети гарні в холодному або гарячому вигляді, вони відмінно поєднуються з різними гарнірами.
- Картопля - 3 штуки
- Куркума - 0, 5 чайних ложки
- Сіль, чорний мелений перець - За смаком
- Курячі грудки - 0, 6 кілограма
- Часник - 2 зубчики
- Цибуля - 1 штука
- Чилі - 1 штука
- Koriandr - 0, 5 пучка
- Яйця - 2 штуки
- Панірувальні сухарі - 2 склянки
- Рослинна олія - За смаком
1. Очистіть картопля і наріжте його шматочками, потім відваріть з дрібкою солі і дрібкою куркуми, розімніть в пюре.
2. Відварені грудки пропустіть через м'ясорубку, додайте 1 подрібнений зубчик часнику, сіль, чорний мелений перець.
3. Змішайте картопляне пюре і курячий фарш, додайте подрібнені листя коріандру, що залишилася куркуму і часник, за смаком посоліть і поперчіть, перемішайте.
4. У миску розбийте курячі яйця, а на обробну дошку викладіть панірувальні сухарі. Сформуйте котлети з фаршу і обваляйте спершу в яйці, потім - в сухарях.
5. Розігрійте рослинне масло (велика кількість, як для фритюру). Викладіть котлети і обсмажуйте до золотистої скоринки з двох сторін.
6. Спершу викладіть котлети на рушник, а потім вже перекладіть на тарілку. Наріжте тонкими півкільцями цибулю і змішайте його з тонкими кільцями перцю чилі, заправте салат олією і подавайте з котлетами.