Котлети з опеньків
(покроковий рецепт з фото)
Котлети не обов'язково готують з м'яса, пропонуємо спробувати рецепт, як приготувати котлети з опеньків. Вони дуже ситні і смачні, а для їх приготування можна використовувати свіжі або сушені гриби.
Це відмінний варіант для приготування сімейного легкої вечері або обіду. Котлети можна подавати з кашами, овочевими салатами або іншими гарнірами. Цим блюдом можна пригощати і вегетаріанців. Якщо опеньків під рукою не виявилося, то можна використовувати і інші грибочки. Якщо хочете, щоб було ситніше, можна до опенькам додати будь-якого м'ясного фаршу, рис з гречкою або твердий сир.
1. Свіжі гриби моєму і відварюємо до готовності, після чого відкидаємо на друшляк і пропускаємо через м'ясорубку. Сушені гриби потрібно попередньо розмочити і відварити.
2. Картоплю відварюємо і робимо з неї пюре. Цибуля чистий і PIME, нарізаємо дрібно і обсмажуємо на сковороді з додаванням соняшникової олії до золотистого кольору.
3. У мисці змішуємо перекручені гриби, картопляне пюре, підсмажену цибулю, додаємо борошно і вбиваємо яйця, солимо і перчимо до смаку і перемішуємо.
4. На вогонь ставимо сковороду, додаємо олію. Добре розігріваємо його. Формуємо невеликі котлетки. Перед обсмажуванням обвалюють їх в панірувальних сухарях, відправляємо на сковороду. Смажимо котлети з обох сторін до золотистої скоринки.
- Опеньки - 1 кілограм
- Картопля - 1-2 штук
- Борошно пшеничне - 1 Склянка
- Цибуля - 2 штуки
- Яйце - 2 штуки
- Соняшникова олія - 5 Ст. Ложок (для смаження)
- Сіль і перець - За смаком
- Сухарі для панірування - 5 Ст. Ложок
1. Свіжі гриби моєму і відварюємо до готовності, після чого відкидаємо на друшляк і пропускаємо через м'ясорубку. Сушені гриби потрібно попередньо розмочити і відварити.
2. Картоплю відварюємо і робимо з неї пюре. Цибуля чистий і PIME, нарізаємо дрібно і обсмажуємо на сковороді з додаванням соняшникової олії до золотистого кольору.
3. У мисці змішуємо перекручені гриби, картопляне пюре, підсмажену цибулю, додаємо борошно і вбиваємо яйця, солимо і перчимо до смаку і перемішуємо.
4. На вогонь ставимо сковороду, додаємо олію. Добре розігріваємо його. Формуємо невеликі котлетки. Перед обсмажуванням обвалюють їх в панірувальних сухарях, відправляємо на сковороду. Смажимо котлети з обох сторін до золотистої скоринки.