Котлети з кіжуча
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную варіант, як приготувати котлети з кіжуча. Це смачні котлети, які підійдуть для обіду або вечері в звичайний день. Дуже ніжні і, звичайно ж, корисні, вони припадуть до смаку всім.
Червона риба, до якої відноситься і кижуч, смачна в будь-якому вигляді. Перекладати на котлети тушку червоної риби якось по-блюзнірськи, чи що. А ось якщо вам дісталися обрізки від філе, які обходяться набагато дешевше, з них можна приготувати смачні і ніжні котлети. Зазвичай рецепт приготування котлет з кіжуча нескладний: готуються вони, як і будь-які рибні котлети. Так що читаємо рецепт - і вперед на кухню!
- Файл kižuča - 500 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Яйце - 2 штуки
- Сир - 75 грам
- Майонез - 3 Ст. Ложки
- Крохмаль - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Спеції для риби - 0, 5 чайних ложки
- Рослинна олія - 100 мілілітрів
Нарізаємо філе маленькими шматочками. Можна, можливо, звичайно, і перекрутити. Але шматочками цікавіше і смачніше виходить.
Чистий цибулю, натираємо його на дрібній тертці і додаємо до риби.
Туди ж додаємо майонез.
Ретельно перемішуємо і відправляємо в холодильник години на 2.
Дістаємо рибу з цибулею з холодильника, додаємо яйця, сіль і спеції.
Додаємо сир, натертий на середній тертці.
Тепер додаємо крохмаль, все ретельно перемішуємо.
Повинна вийти досить густа маса, але ліпити з неї котлети руками не вийде, тому формувати котлети будемо ложкою.
Розігріваємо сковороду з рослинним маслом, викладаємо на неї ложкою котлетну масу.
Обсмажуємо котлети з двох сторін до рум'яної скоринки. Смажимо на вогні трохи більше середнього.