Рибний суп з кіжуча
(покроковий рецепт з фото)
Юшка буде смачною не тільки на вогні, але і в домашніх умовах, особливо якщо вона приготовлена з декількох сортів риби (або ж однією, але якісної). Дізнайтеся, як приготувати рибний суп з кіжуча.
З кіжуча виходить смачний і наваристий суп, який за смаком нічим не поступаємося супу, приготовленого з лосося або форелі, при цьому ціна буде набагато приемлемей. Можна купити цілу рибу, відокремити плавники, хвіст і голову і використовувати для супу, а іншу частину запекти або підсмажити.
- Kijuç - 1 кілограм
- Картопля - 2 штуки
- Цибулина - 2 штуки
- Мал - 50 грам
- Лавровий лист - 2 штуки
- Сіль і спеції - За смаком
- Зелень - 1 пучок
- Rafinirovannoe масло - За смаком
1. Готуємо всі необхідні інгредієнти для приготування супу. Від риби відокремлюємо хвіст, голову і плавники. Видаляємо зябра, ретельно промиваємо тушку.
2. У велику каструлю наливаємо воду, кладемо рибу, лавровий лист, сіль і спеції. 1 цибулину очищаємо від лушпиння, моєму і теж кладемо в каструлю. Варимо все близько 20-30 хвилин.
3. Другу цибулину очищаємо, миємо й нарізаємо кубиком, обсмажуємо її на сковороді з додаванням рослинної олії.
4. Мал промиваємо і замочуємо на кілька хвилин, картоплю очищаємо, миємо й нарізаємо кубиком.
5. Готовий бульйон проціджуємо через подвійний шар марлі, переливаємо його назад в каструлю і чекаємо до закипання. Кладемо промитий рис, картопля і цибуля, накриваємо кришкою і варимо ще 15 хвилин. Рибне філе нарізаємо шматочками і кладемо в каструлю, варимо 10 хвилин, додаємо спеції, трави і зелень. Вимикаємо вогонь і накриваємо каструлю кришкою, наполягаємо півгодини і подаємо.