Хе з кіжуча
(покроковий рецепт з фото)
Він - це гострий салат з сирої риби за мотивами корейської кухні. Дуже незвично і неймовірно смачно! Подавати його можна як на обід, так і на вечерю. Розповідаю, як приготувати хе з кіжуча.
Хе з кіжуча - смачний делікатес, який легко можна приготувати в домашніх умовах. Так як страва готується з сирої риби, його роблять досить гострим. Замаринувати рибу можна або в оцтової кислоти, або в звичайному оцті. У другому випадку час маринування буде годин 10-12. Тому найчастіше при приготуванні і використовують кислоту. Рецепт хе з кіжуча з фото перед вами. Сподіваюся, що все у вас вийде смачно!
- Kijuç - 1 кілограм (філе)
- Цибуля ріпчаста - 2-3 штук
- Часник - 6-8 зубчиків
- Перець червоний гострий - 2 штуки
- Оцтова кислота 70% - 3 Ст. Ложки
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки (можна замінити на сіль, за смаком)
- Зіра - 2-3 Щепоток
- Koriandr - 1 Чайна ложка
Обробляє рибу на філе. Шкіру можна зняти, а можна залишити. Якщо риба м'яка - краще залиште зі шкірою, так рибні шматочки не розваляться при маринуванні.
Ретельно перевірте, чи не залишилося кісточок в філе. Потім нарізаємо філе на маленькі шматочки.
Складаємо підготовлені шматочки риби в посуд, в якій є кришка. Поливаємо оцтовою кислотою і перемішуємо. Закриваємо кришкою і залишаємо маринуватися хвилин на 40. Щоб риба промаринувалося рівномірно, кожні 10 хвилин перемішуємо.
Чистий цибулю, нарізаємо його кільцями або півкільцями.
Подрібнюємо гострий перець.
І дрібно нарізаємо часник.
Зіру і коріандр треба потовкти.
Час маринування пройшло, перевіряємо рибу. Якщо всередині шматочка риба стала такого ж кольору, як і зовні - значить вона замаринувалася. Додаємо до риби часник, перець, Ziru з koriandrom, цибуля. Лук трохи пам'ятаємо, щоб він став м'якшим і пустив сік. Додаємо соєвий соус або сіль. Перемішуємо і ставимо приблизно на 1 час в холодильник, нехай просочиться.