Рецепт засолювання кіжуча
(покроковий рецепт з фото)
Червона риба - смачне і дороге блюдо. Однак купувати готову червону рибу великий ризик, так як не всім виробникам можна довіряти. Деякі можуть приховувати під сіллю зіпсований продукт.
Краще купити шматок свіжої риби і власноруч його посолити. Якщо ви ніколи не готували подібне блюдо, не слід боятися, я поділюся з вами, як приготувати рецепт засолювання кіжуча. Завдяки цим рецептом вже на наступний день, або навіть через кілька годин, можна буде насолоджуватися смаком готової солоної риби.
- Kijuç - 1 кілограм
- Цибуля - 10 штук
- Соняшникова олія - 200 мілілітрів
- Сіль - 100 грам
- Цукор - 100 грам
- Лавровий лист - За смаком
1
Для початку потрібно почистити рибу, видалити нутрощі, відрізати плавники і голову. Готове філе наріжте скибочками товщі, ніж 1 сантиметр.
2
Змішайте сіль і цукор. Можете додати ваші улюблені спеції і трави.
3
У миску викладіть перший шар риби, посипте частиною солі з цукром і викладіть зверху лаврове листя. Повторюйте до тих пір, поки не закінчиться риба.
4
Після цього додайте до Кижуча соняшникову олію і поставте в холодильник на добу. На наступний день потрібно почистити цибулю і нарізати його півкільцями.
5
Додайте цибулю до риби і ретельно перемішайте. Залиште в холодильнику ще на 24 годину. Риба вийде слабосоленої. Такий кижуч ідеально підходить на бутерброди.