Рецепт Рецепт засолювання горбуші під сьомгу фото

Рецепт засолювання горбуші під сьомгу
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Солоне
Кількість порцій: 10-15
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Ділюся найпростішим рецептом приготування шалений смачною малосольной горбуші. Все настільки швидко і просто, що ви точно не повірите в рецепт, поки самі не спробуєте зробити таку рибку! Вона дійсно нагадує сьомгу.

Опис приготування:

Одним з основних плюсів рецепта є те, що рибку будемо готувати без

Додавання цукру. Солоність готової риби буде залежати від того, наскільки довго ви будете тримати її в розсолі. Мінімальний час - 10 хвилин. Я частіше тримаю 15 хвилин. Вона виходить з легким смаком солоності. Але більше 20-25 хвилин тримати горбушу в солі не варто. А тепер розповім докладно, як приготувати горбушу під сьомгу.

  • Горбуші - 1 грам (випотрошена, без голови і плавників)
  • Вода - 1 літр (кип'ячена охолоджена)
  • Велика сіль - 5 Ст. Ложок
  • Рослинна олія - 100 мілілітрів
рецепт засолювання горбуші під сьомгу - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Випатрану рибу наріжте на стейки
Товщиною 1, 5 см, потім кожен стейк розріжте ще раз навпіл по хребту.
рецепт засолювання горбуші під сьомгу - фото крок 2
У літр охолодженої кип'яченої води покладіть
Сіль і помішуючи розчиніть. Потім в сольовий
Розчин покладіть шматочки риби, так щоб вода
Повністю її покривала. Можна спочатку одну
Частина риби на потрібний час, потім іншу, якщо
Не поміщається. Ми залишаємо горбушу в розсолі на 15 хвилин.
рецепт засолювання горбуші під сьомгу - фото крок 3
Дістаємо шматочки риби з розчину і обсушуємо
Паперовим рушником. Кладемо рибку в ємність,
Краще брати скляну, тому що вона не
Вбирає запах. Викладаємо перший шар
Риби і поливаємо рослинним маслом. Потім
Другий шар, масло і так далі. Завдяки
Рослинної олії риба може зберігатися більше
3 днів.
рецепт засолювання горбуші під сьомгу - фото крок 4
Накриваємо миску кришкою і прибираємо в холодильник. Через 40 хвилин вже можна пробувати малосольного рибку!
рецепт засолювання горбуші під сьомгу - фото крок 5
Ну дуже смачна горбуша, яка дійсно
Нагадує сьомгу. Смачного!

Схожі рецепти