Рецепт Солимо сьомгу будинку фото

Солимо сьомгу будинку
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Сьомга
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл , На сніданок , Фуршет
Заготовки , Сольовий
Кількість порцій: 10
Час приготування: 12 г. 0 хв.

У цьому рецепті я покажу вам, як солити сьомгу будинку. Вам знадобиться півкіло свіжої рибки, а також цукор, сіль, лимончик і кріп. Нічого складного. Давайте разом приступати до процесу!

Опис приготування:

Приготувати таку рибку не складе клопоту, тільки витримаєте її потрібну кількість часу: від 12 до 24 годин.

Що стосується сьомги, то рекомендується брати частину філе, яка розташована ближче до хвоста. Вона ідеально підходить для засолювання.

  • Кріп - 1 пучок
  • Сіль - 0, 5 кілограма
  • Цукор - 250 грам
  • Сьомга - 0, 5 кілограма
  • Лимон - 0, 5 штуки
солимо сьомгу будинку - фото крок 1
Насамперед вимийте і висушіть рибку. Змішайте сіль з цукром, додайте пучки кропу. Викладіть рибу в неметалічний посуд і засипте сумішшю.
солимо сьомгу будинку - фото крок 2
Надішліть рибу в холодильник мінімум на 12 годин. Коли почне виділятися рідина, додайте в ємність дві часточки лимона для аромату.
солимо сьомгу будинку - фото крок 3
Через покладений час дістаньте рибу і зчистити залишки цукру і солі. Рибу промийте і промокніть серветками.
солимо сьомгу будинку - фото крок 4
Подавайте нашу закуску на стіл, нарізавши тонкими шматочками.

Схожі рецепти