Гарячі роли будинку
(покроковий рецепт з фото)
Ми сьогодні приготуємо «зиязикай», тобто «гарячий» рол з копченим лососем. Завершенням ролу буде простий соус, приготований з майонезу, соєвого соусу і шматочків лосося.
Готуємо роли з вареного рису, нори, сьомги і огірка. Готові роли нарізаємо і запікаємо в духовці.
- Wasabi - 5 грам
- Лосось копчений - 100 грам
- Огірок - 1 штука
- Норі - 2 штуки
- Соєвий соус - 1 Ст. Ложка
- Майонез - 3 Ст. Ложки
- Рис круглозерністий - 140 грам
- Оцет винний білий - 30 мілілітрів
Для приготування ролів з лососем вам знадобляться рис - краще для суші, копчений лосось, огірок, майонез, соєвий соус, водорості норі і васабі.
Приготуйте соус. Для цього поріжте дрібно лосось.
Змішайте майонез і соєвий соус, щоб отримати масу по густоті схожу на густу сметану. Додайте лосось. Залиште настоятися.
Відваріть рис до м'якості. Відкиньте на друшляк і дайте стекти воді. Додайте оцет і дайте настоятися.
Почистіть огірок і видаліть насіння. Поріжте на брусочки огірок і лосось.
Оберніть бамбуковий килимок в пакет. Викладіть лист норі і зверху викладіть тонкий шар рису, залишаючи 1-2 см з одного краю. Викладіть огірок і лосось.
Починайте закручувати рол, натискаючи рівномірно зверху. Чи не покриті рисом норі змастіть водою, щоб поліпшити клейкість.
Закручений ролл викладіть на плоску поверхню і відріжте 2-3 мм з боків, щоб вирівняти рол.
Розріжте на 2 рівних половинки.
Porež'te рулон на 6-8 частин за допомогою гострого ножа.
Викладіть на деко для запікання і полийте соусом.
Запікайте під грилем протягом 10 хвилин при 200 ° С. Подавати теплими з васабі.