Рецепт Кефір будинку в мультиварці (і без неї) фото

Кефір будинку в мультиварці (і без неї)
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Молоко
Дієтичне харчування , Низькокалорійні , Рецепти для схуднення
На полуденок , На сніданок
Напої , Молочні
Кількість порцій: 3-5
Час приготування: 8 г. 0 хв.

Кефір - найголовніший в переліку продуктів для збалансованого харчування і найкорисніший серед молочних продуктів. Рекомендую даний рецепт, як приготувати кефір будинку в мультиварці.

Опис приготування:

Обов'язково візьміть пастеризоване молоко або прокип'ятіть його.

Закваску для кефіру можна купити в магазині або аптеці.

Якщо у вас немає мультиварки, тепле молоко перелийте в термос, закутайте його і витримайте 8 годин на батареї.

Зберігається кефір 3-5 днів в холодильнику.

  • Молоко - 1-3 літрів
  • Дріжджі - 1 штука
кефір будинку в мультиварці (і без неї) - фото крок 1
1. Вилийте молоко в мультиварку, нагрійте його до 40 градусів.
кефір будинку в мультиварці (і без неї) - фото крок 2
2. В пляшечку з закваскою налийте пару ложок теплого молока, збовтайте. Вилийте все назад і перемішайте.
кефір будинку в мультиварці (і без неї) - фото крок 3
3. Наполягайте 8-10 годин при температурі 35-40 градусів (або в режимі"йогурт" ).
кефір будинку в мультиварці (і без неї) - фото крок 4
4. Перекладіть отриманий кефір в скляну тару, дочекайтеся, щоб він охолов, і поставте в холодильник.
кефір будинку в мультиварці (і без неї) - фото крок 5
5. Для смаку в кефір можна додати ягоди, варення. Смачного!

Схожі рецепти