Кефір будинку в мультиварці (і без неї)
(покроковий рецепт з фото)
Кефір - найголовніший в переліку продуктів для збалансованого харчування і найкорисніший серед молочних продуктів. Рекомендую даний рецепт, як приготувати кефір будинку в мультиварці.
Обов'язково візьміть пастеризоване молоко або прокип'ятіть його.
Закваску для кефіру можна купити в магазині або аптеці.
Якщо у вас немає мультиварки, тепле молоко перелийте в термос, закутайте його і витримайте 8 годин на батареї.
Зберігається кефір 3-5 днів в холодильнику.
- Молоко - 1-3 літрів
- Дріжджі - 1 штука
1. Вилийте молоко в мультиварку, нагрійте його до 40 градусів.
2. В пляшечку з закваскою налийте пару ложок теплого молока, збовтайте. Вилийте все назад і перемішайте.
3. Наполягайте 8-10 годин при температурі 35-40 градусів (або в режимі "йогурт" ).
4. Перекладіть отриманий кефір в скляну тару, дочекайтеся, щоб він охолов, і поставте в холодильник.
5. Для смаку в кефір можна додати ягоди, варення. Смачного!