Сир будинку в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Я дуже не люблю купувати сир на ринку, а в магазині тим більше. Тому поділюся рецептом, як приготувати сир будинку в мультиварці, яким постійно користуюся. Буде смачно, надійно і безпечно!
Молоко обов'язково потрібно взяти пастеризоване або прокип'ятити, а потім остудити до потрібних 40 градусів.
З 2 літрів молока виходить 350-400 грам сиру.
Зберігайте його в холодильнику в скляній тарі.
- Молоко - 2 L
- Дріжджі - 1 штука
1. Молоко підігрійте в мультиварці до 40 градусів.
2. В пляшечку з сухими бактеріями налийте пару ложок теплого молока, збовтайте і вилийте в мультиварку. Настоюйте режимі "йогурт" 8-10 годин або при температурі 35-40 градусів.
3. Через 8-10 годин перекладіть масу в каструлю і поставте на повільний вогонь на півгодини. Закипіти маса не повинна, тому постійно помішуйте її.
4. Коли почне відділятися сироватка, перевірте готовність сиру. Консистенція повинна бути зернистою. Вимкніть вогонь і дайте охолонути вмісту каструлі.
5. Остиглий сир виверніть в сито, а потім переставте сито в інший посуд, щоб сир не торкався сироватки.
6. За допомогою марлі можна віджати зайву сироватку, якщо ви любите більш сухий сир. От і все:)