Вершковий сир будинку
(покроковий рецепт з фото)
Вершковий сир - це універсальний продукт. З нього можна приготувати гаряче, прохолодні напої, салати, соуси, супи, десерти і навіть напої. Він надає стравам ніжний і м'який смак і його нескладно зробити вдома.
Існує кілька способів приготування м'яких вершкових сирів будинку, сьогодні я розповім, як приготувати такий сир з молока і йогурту. Для приготування цього сиру нам знадобляться всього три інгредієнти - молоко, йогурт і лимонний сік. Молоко повинно бути з високим відсотком жирності, чим більше тим краще, інакше сир вийде кислим. Йогурт потрібно взяти простий, без наповнювачів. Готувати такий сир швидко, але щоб він повністю стек потрібно приблизно 5-6 годин.
- Mooloko - 1 літр
- Йогурт - 2-3 Ст. Ложок
- Лимонний сік - 1, 5 Ст. Ложки
1
Поставте каструлю з молоком на вогонь, додайте лимонний сік і варіть на повільному вогні, поки сирні пластівці не піднімуться наверх.
2
Вміст каструлі перелийте в сито на марлю. Щоб позбавиться від лимонного запаху промийте масу кілька разів холодною водою.
3
Коли сир стече додайте до нього йогурт і добре перемішайте. Перекладіть в глибокий посуд і збийте блендером до однорідності.
4
Знову перекладіть сир в марлю і підберіть її кінці до центру. Підвісьте над раковиною або якийсь каструлею на 5-6 годин.
5
Смачного!