Рецепт Вершковий сир «маскарпоне» фото

Вершковий сир «маскарпоне»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Молочні продукти , Фрукти , Вершки , Лимон
ПП рецепти
На полуденок , На швидку руку , На сніданок
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 12 г. 0 хв.

Маскарпоне, хоч і називають сиром, але по консистенції він більше схожий на крем. М'яка текстура і вершковий смак дозволяють використовувати його в десертах, а також в закусках. Ви можете це зробити самостійно!

Опис приготування:

Я розповім вам, як приготувати вершковий сир"Маскарпоне" . Всього 2 інгредієнта, а смак виходить приголомшливим. Використовуйте вийшло блюдо для крему в торти, тірамісу або чізкейк. Подавайте ніжну масу для бутербродів з червоною рибою і зеленню. Або просто їжте ложкою, він і так смачний!

  • Вершки - 500 мілілітрів (від 20% жирності)
  • Лимон - 1 штука
вершковий сир
Нагрійте вершки на повільному вогні до 85 градусів.
вершковий сир
З лимона вичавити сік.
вершковий сир
У теплі вершки влийте сік. Ретельно перемішайте масу.
вершковий сир
У миску поставте дрібне сито. Викладіть марлю, склавши її в 4-5 раз. У неї залийте вершкову масу.
вершковий сир
Потім марлю скрутіть і підвісьте на годину, щоб стекла сироватка. Тоді у вас вийде м'який сир. А для щільної консистенції приберіть його під вантаж в мисці на кілька годин.
вершковий сир
Ostavyte з маскарпоне 10-12 годин холодильнику. Приємною дегустації!

Схожі рецепти