Вершковий сир «маскарпоне»
(покроковий рецепт з фото)
Маскарпоне, хоч і називають сиром, але по консистенції він більше схожий на крем. М'яка текстура і вершковий смак дозволяють використовувати його в десертах, а також в закусках. Ви можете це зробити самостійно!
Я розповім вам, як приготувати вершковий сир "маскарпоне" . Всього 2 інгредієнта, а смак виходить приголомшливим. Використовуйте вийшло блюдо для крему в торти, тірамісу або чізкейк. Подавайте ніжну масу для бутербродів з червоною рибою і зеленню. Або просто їжте ложкою, він і так смачний!
- Вершки - 500 мілілітрів (від 20% жирності)
- Лимон - 1 штука
Нагрійте вершки на повільному вогні до 85 градусів.
З лимона вичавити сік.
У теплі вершки влийте сік. Ретельно перемішайте масу.
У миску поставте дрібне сито. Викладіть марлю, склавши її в 4-5 раз. У неї залийте вершкову масу.
Потім марлю скрутіть і підвісьте на годину, щоб стекла сироватка. Тоді у вас вийде м'який сир. А для щільної консистенції приберіть його під вантаж в мисці на кілька годин.
Ostavyte з маскарпоне 10-12 годин холодильнику. Приємною дегустації!