Рецепт Вершковий сир «маскарпоне» фото

Вершковий сир «маскарпоне»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Молочні продукти, Фрукти, Вершки, Лимон
ПП рецепти
На полуденок, На швидку руку, На сніданок

Маскарпоне, хоч і називають сиром, але по консистенції він більше схожий на крем. М'яка текстура і вершковий смак дозволяють використовувати його в десертах, а також в закусках. Ви можете це зробити самостійно!

Я розповім вам, як приготувати вершковий сир "маскарпоне" . Всього 2 інгредієнта, а смак виходить приголомшливим. Використовуйте вийшло блюдо для крему в торти, тірамісу або чізкейк. Подавайте ніжну масу для бутербродів з червоною рибою і зеленню. Або просто їжте ложкою, він і так смачний!

  • Вершки - 500 мілілітрів (від 20% жирності)
  • Лимон - 1 штука
вершковий сир
Нагрійте вершки на повільному вогні до 85 градусів.
вершковий сир
З лимона вичавити сік.
вершковий сир
У теплі вершки влийте сік. Ретельно перемішайте масу.
вершковий сир
У миску поставте дрібне сито. Викладіть марлю, склавши її в 4-5 раз. У неї залийте вершкову масу.
вершковий сир
Потім марлю скрутіть і підвісьте на годину, щоб стекла сироватка. Тоді у вас вийде м'який сир. А для щільної консистенції приберіть його під вантаж в мисці на кілька годин.
вершковий сир
Ostavyte з маскарпоне 10-12 годин холодильнику. Приємною дегустації!

Схожі рецепти