Вершковий сир (Krem)
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам дізнатися, як приготувати вершковий сир (Krem) в домашніх умовах всього за тридцять хвилин! Цей рецепт стане в нагоді вам для приготування різного роду закусок, випічки і бутербродів.
Вершковий сир, приготований за цим рецептом, можна використовувати в різних стравах, наприклад, при приготуванні класичного чізкейку, бутербродного торта, морквяного пирога або десертів без випічки. Більш того, такий сир можна намазати на тости і подати в якості сніданку до чашечки кави. Кількість готового продукту залежить від якості молока і коливається в межах 180-220 г з літра молока. Рекомендую використовувати якісне молоко з високим відсотком жирності.
- Молоко 3, 6% - 1 літр
- Лимонний сік - 40-50 грам
- Вершки 25-36% - 50-80 грам
- Сіль - 1 щіпка
1. Жирне молоко з коротким терміном зберігання перелийте в каструлю і поставте на вогонь. Доведіть молоко до відповідного 90 градусів Цельсія і зменшіть вогонь до мінімального.
2. Додайте столову ложку лимонного соку і перемішайте. Потім знову додайте ложку лимонного соку і перемішайте. Повторіть ще раз. Молоко почне згортатися.
3. Коли грудки сиру стануть більшими, а сироватка прозоріше, зніміть каструлю з вогню. Процідіть сир через сито, застелене щільною тканиною, і залиште на 15 хвилин, щоб стекла сироватка.
4. Перекладіть сир в чашу блендера, додайте сіль, вершки і збийте до однорідної маси. Смачного!