НЕ Krem-нічого
(покроковий рецепт з фото)
Відмінний рецепт приготування смачного крем-сиру без особливих зусиль і без зайвого клопоту. Його можна використовувати для приготування десертів або використовувати як самостійне блюдо. Смачно і дешево!
Ніжний вершковий крем-чіз в магазині не завжди знайдеш, та й коштує він не так вже й дешево. Приготуємо самостійно? дивіться, як приготувати крем-чіз за моїм рецептом. Варіантів приготування багато: його можна робити з йогурту, ряжанки, кефіру або сметани. Я пропоную рецепт дуже простий, від вас він зажадає мінімуму зусиль і часу.
- Кефір - 1 літр
- Крем 20 % - 500 грам
Заморожуємо сметану і кефір прямо в магазинних упаковках. Краще відправити в морозилку на ніч. Вранці дістаємо, звільняємо від упаковки і викладаємо на друшляк, застелений марлею в кілька шарів або щільною тканиною.
Коли кефір і сметана трохи Отта, можна нарізати їх на шматки і перемішати. Нехай маса відтає до кінця.
Зав'язуємо кінці марлі в вузлик і в прохолодному місці кладемо в друшляк над мискою, в неї буде стікати сироватка.
І залишаємо на 10-12 годин. Чим довше буде стікати сироватка, тим щільніше крем у нас вийде. У підсумку виходить приблизно 500 г крем-сиру.
Дуже ніжний крем-чіз можна подавати з варенням або свіжими ягодами, використовувати при приготуванні крему для капкейков або торта.
Можна намазати на лаваш або шматочок хліба. А сироватка стане в нагоді для випічки, тому не виливайте її.