Рецепт НЕ Krem-нічого фото

НЕ Krem-нічого
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Молочні продукти , Кефір
Рецепти для схуднення
На полуденок , На святковий стіл
Десерти , Крем
Кількість порцій: 10
Час приготування: 19 г. 0 хв.

Відмінний рецепт приготування смачного крем-сиру без особливих зусиль і без зайвого клопоту. Його можна використовувати для приготування десертів або використовувати як самостійне блюдо. Смачно і дешево!

Опис приготування:

Ніжний вершковий крем-чіз в магазині не завжди знайдеш, та й коштує він не так вже й дешево. Приготуємо самостійно? дивіться, як приготувати крем-чіз за моїм рецептом. Варіантів приготування багато: його можна робити з йогурту, ряжанки, кефіру або сметани. Я пропоную рецепт дуже простий, від вас він зажадає мінімуму зусиль і часу.

  • Кефір - 1 літр
  • Крем 20 % - 500 грам
нЕ Krem-нічого - фото крок 1
Заморожуємо сметану і кефір прямо в магазинних упаковках. Краще відправити в морозилку на ніч. Вранці дістаємо, звільняємо від упаковки і викладаємо на друшляк, застелений марлею в кілька шарів або щільною тканиною.
нЕ Krem-нічого - фото крок 2
Коли кефір і сметана трохи Отта, можна нарізати їх на шматки і перемішати. Нехай маса відтає до кінця.
нЕ Krem-нічого - фото крок 3
Зав'язуємо кінці марлі в вузлик і в прохолодному місці кладемо в друшляк над мискою, в неї буде стікати сироватка.
нЕ Krem-нічого - фото крок 4
І залишаємо на 10-12 годин. Чим довше буде стікати сироватка, тим щільніше крем у нас вийде. У підсумку виходить приблизно 500 г крем-сиру.
нЕ Krem-нічого - фото крок 5
Дуже ніжний крем-чіз можна подавати з варенням або свіжими ягодами, використовувати при приготуванні крему для капкейков або торта.
нЕ Krem-нічого - фото крок 6
Можна намазати на лаваш або шматочок хліба. А сироватка стане в нагоді для випічки, тому не виливайте її.

Схожі рецепти