Прості коржі «з нічого»
(покроковий рецепт з фото)
Якщо у вас залишилося круте пельменне тісто, спечіть коржі. Трохи поквапитися - і на столі рум'яні шаруваті коржі до чаю. Незважаючи на звичайнісіньке тісто, коржі виходять дуже смачними. Тільки є їх потрібно відразу зі сковороди - гарячими.
Звичайно, можна замісити тісто спеціально на коржі. На кефірі, як на шелпек. Або з цибулею, Сподіваючись в Фатімі. Або дріжджове, як на Жеймо. Насмажити індійських пури або узбецьку листкову катлама. Все це дуже смачно. Однак найпростіші коржі із залишків пельменного тесту нічим не гірше. Просто дотримуйтесь технологію.
- Прісне пельменное тісто - 200 грам
- Масло рослинне - За смаком
Залишок пельменного тесту повинен бути не заветренной і м'яким.
Розкачайте тісто в пласт, змастіть рослинною олією і скачайте в щільний рулет. Поділіть рулет на частини за розміром вашої сковороди і скрутіть кожен в тугу «равлика». Змастіть зверху ще трохи маслом і дайте полежати тесту під плівкою або вологою серветкою хвилин 15.
Тонко розкачайте кожну «равлика», наколи середину виделкою і обсмажте на сковороді в розігрітій олії до золотистого кольору, несколько раз перевернув, щоб коржик не роздувається в середині.
Подавайте коржі гарячими з свіжому гарячого чаю.