Домашній сир «маскарпоне»
(покроковий рецепт з фото)
Маскарпоне - незамінний сир для кондитерів. Його використовують у багатьох знаменитих рецептах, як тірамісу і чизкейки. М'яка солодкувата основа також ідеально підходить для прошарку в торті.
Я ж вам пропоную вивчити то, як приготувати домашній сир "маскарпоне" . Не бійтеся, вам знадобляться доступні інгредієнти і нескладні дії, щоб у вас все вийшло. Ще цей рецепт стане економією для вашого бюджету. Якщо сир купувати готовим, то на середній чізкейк піде 600 рублів, а на самостійне приготування буде витрачено не більш 150 рублів.
- Крем - 350 грам
- Йогурт натуральний - 280 грам
- Сік лимона - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
Сметану перемішайте з йогуртом.
Потім додайте сіль і сік лимона. Все перемішайте.
Зробіть гніт. У миску поставте дрібне сито. Укрийте його декількома шарами марлі або бавовняною тканиною.
Влийте в тканину майбутній сир. Закрийте масу тканиною.
На тканину поставте тарілку і вантаж. Приберіть миску в холодильник на 12 годин.
Через цей час злийте сироватку, яку теж можна використовувати у випічці. А сир вже готовий!