Домашній маскарпоне
(покроковий рецепт з фото)
Сучасні кондитери при приготуванні своїх дивовижних шедеврів вже не можуть обходитися без відомого на весь світ сиру Маскарпоне. У домашніх умовах готується він дуже легко і швидко, раджу!
Щоб домашній маскарпоне вийшов, дуже важливо правильно вибирати вершки. Я зазвичай використовую 30% вершки з магазину, але можна брати і домашні. Обов'язково додайте під час їх закипання лимонний сік, після чого виконайте всі маніпуляції, зазначені в рецепті. Готовий домашній маскарпоне виходить неймовірно смачним і економним, оскільки такий же сир з магазину дуже дорогий.
- Вершки - 1 літрів
- Лимонний сік - 3 Ст. Ложки
1. Для приготування домашнього маскарпоне нам знадобиться всього два інгредієнти: це вершки і лимонний сік. Кількість лимонного соку регулюйте за смаком. Я пропоную класичний варіант приготування цього сиру. Отже, ставимо на вогонь вершки. Обов'язкова уязик: в цьому посуді не повинні підгоріти та спровокувати пожежу вершки, тому вибирайте спеціальну каструлю з антипригарним дном. Доводимо до кипіння вершки, після чого вимикаємо їх і додаємо лимонний сік.
2. Потім беремо ємність з високими бортами, застилає верх марлею.
3. Виливаємо отриману вершкову масу, даємо їй трохи постояти.
4. Потім щільно загортаємо марлю і підвішуємо весь вміст. Ми залишаємо в такому положенні мінімум на одну годину. За цей час сироватка повинна стекти.
5. Потім за допомогою міксера збийте отриману масу, надішліть її в холодильник мінімум на 8 годин. Можна і не збивати, якщо любите консистенцію сиру щільніше. В такому випадку уплотнившийся куля з вершків відправте в такому вигляді в холодильник, підставивши під низ ємність, куди буде стікати залишилася сироватка.
6. Через зазначений час домашній маскарпоне повністю готовий!