Млинці з маскарпоне
(покроковий рецепт з фото)
Якщо у вас в запасі є сирний сир "маскарпоне", то настійно рекомендую використовувати його в якості начинки до борошняних млинців. До таких млинців можна додати будь-яку солодку або прісну начинку.
Млинці з маскарпоне ви приготуєте за півгодинки. Якщо бажаєте, приправте такі млинці з маскарпоне сьомгою, зеленню, фруктами або ягодами. Млинці з маскарпоне можна подати на десерт, а можна подати як гарячого або закуски
- Борошно - 1, 5 склянки
- Яйце - 1 штука
- Вода кип'ячена охолоджена - 1, 5-2 склянки (можна замінити на молоко або суміш молока з водою)
- Маскарпоне - 100-150 грам
- Вершкове масло - 60-70 грам (для смаження млинців)
- Масло рослинне - 1-2 Ст. Ложок
1
1. Спочатку - тісто. Всипте в високу миску борошно, додайте трохи цукру і ваніліну (по бажанню), ложку рослинної олії, вбийте одне яйце і, помішуючи, поступово введіть молоко кімнатної температури або воду. Заважайте віночком до утворення рідкого тіста без грудок.
2
2. Сковороду розігрійте на середньо-високому вогні зі шматочком масла. Влийте 3-4 столові ложки тесту, розлийте по сковороді, повертаючи її в різні боки. Смажте млинець з обох сторін по півхвилини з кожного.
3
3. Блін викладіть на тарілку, дозвольте йому злегка охолонути, потім змастіть маскарпоне. Якщо бажаєте, додайте будь-яку начинку і загорніть конвертиком, трикутником або трубочкою.
4
4. Готові млинці з маскарпоне викладіть на тарілку, присипте цукровою пудрою і подавайте. Млинці з маскарпоне готові! Смачного!