Bulochki з маскарпоне
(покроковий рецепт з фото)
Такі ароматні булочки на основі пшеничного цільнозерновий борошна сподобаються кожному. Лимон і вершковий сир маскарпоне ідеально поєднуються і наповнюють випічку своїм смаком. Спробуйте!
Для приготування я використовую 2 виду пшеничного борошна. Ви можете вибрати тільки один вид, на свій смак.
- Молоко - 150 мілілітрів
- Олія соняшникова - 30 мілілітрів
- Дріжджі живі - 20 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Цукор - 4 Ст. Ложки
- Борошно цільнозернове - 1, 5 склянки
- Борошно пшеничне біла - 1 Склянка
- Лимон - 1 штука
- Цукрова пудра - 1-2 Ст. Ложок
- Sиr маскарпоне - 100 грам
Підготуємо інгредієнти.
У миску насипаємо 2 ложки цукру і кладемо дріжджі.
Додаємо тепле молоко і трохи борошна. Все перемішуємо і залишаємо на 10-15 хвилин в теплі.
Опара підійшла.
Насипаємо половину підготовленої борошна, сіль і додаємо рослинне масло. Все перемішуємо.
Невеликими порціями підсипає борошно і замішуємо тісто. Збираємо тісто в грудку, накриваємо серветкою і залишаємо в теплі на 40 хвилин.
Тісто підійшло.
Тісто посипаємо борошном і розгортаємо тонким шаром.
Посипаємо тісто цукром і додаємо цедру лимона. Можна додати кілька крапель лимонного соку.
Звертаємо рулет і нарізаємо його поперек.
Кожну заготовку притискаємо знизу і тісто добре защипувати, щоб цукор не витік під час запікання. Виходять трояндочки. Пелюстки троянд відкриваємо. Викладаємо булочки на деко покритий пекарської папером. Ми залишаємо в теплі на 15 хвилин. Потім ставимо деко в розігріту до 200 градусів духовку.
Випікаємо близько 20 хвилин.
Випікаємо близько 20 хвилин.
Булочки дістаємо з духовки і перекладаємо на блюдо. Теплі булочки змащуємо сиром маскарпоне.
Коли сир покрив верхню частину, злегка скроплюємо булочки соком лимона і посипаємо цукровою пудрою.
Булочки з маскарпоне готові. Приємного чаювання.