Сир «маскарпоне» в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)
Так як сир "маскарпоне" можна використовувати в різного роду випічці, необхідно знати, як приготувати його в домашніх умовах. Він відмінно підійде для знаменитого ніжного десерту "тірамісу" .
Кожній господині слід знати, як приготувати сир "маскарпоне" в домашніх умовах. Процес підготовки займе у вас не більше 30 хвилин, а потім сир потрібно буде наполягти. Кінцевий результат вас приємно порадує. Сир виходить дуже смачним, ніжним і в міру вологим. Зверніть увагу: чим вище відсоток жирності вершків, які ви використовуєте для приготування сиру, тим більше його вийде. Рекомендую вам брати свіжий лимонний сік, щоб реакція відбулася більш ефективно.
- Вершки 30-36% жирності - 1 літр
- Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
1. Вершки перелийте в каструлю і доведіть до кипіння при постійному помішуванні. Зніміть вершки з вогню і додайте лимонний сік.
2. Перемішайте і дайте масі постояти 20 хвилин. Перелийте вершки через друшляк, застелений марлею.
3. Поставте друшляк з мискою в холодильник на 12 годин. Маскарпоне готовий. Смачного!