Маскарпоне в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)
Сир маскарпоне використовується в солодких десертах, в тірамісу. Цей сир досить дорогий і не скрізь продається, але маскарпоне можна приготувати в домашніх умовах. Для цього потрібна жирна сметана.
Для успішного приготування маскарпоне в домашніх умовах беріть свіжу жирну домашню сметану. Сметану можна підсолити і поперчити, якщо не будете використовувати його для десерту. Сир маскарпоне зроблений в домашніх умовах зберігається недовго і тільки в холодильнику. Коли будете тримати сметану під гнітом, обов'язково подбайте, щоб сироватка могла вільно стікати. З 1, 5 кілограма сметани у вас вийде 1, 1 кілограма сиру. Успіхів і приємного апетиту!
- Крем 30% - 1, 5 кілограма
Друшляк вистелити марлею в п'ять шарів і викладіть в нього сметану.
Марлю треба щільно зав'язати, щоб вона добре ущільнився.
На сметану покласти вантаж вагою 3-4 кілограма і поставити в холодильник на три доби.
Сироватка стече в каструлю і вийде смачний сир.
Смачного!