Ікра щуки (рецепт засолювання)
(покроковий рецепт з фото)
Вирішили засолити ікру? З радістю допоможу вам в цьому, скористайтеся рецептом, як приготувати щучью ікру (рецепт засолювання). Ви можете зберігати її в банку з герметичною кришкою в холодильнику.
Ікру ви можете подавати на святковий стіл, на фуршет або використовувати для бутербродів. Зробити ікру в домашніх умовах дуже просто. До столу її подають в холодному вигляді. Таким же способом можна зробити ікру інших видів риб, наприклад, осетра, лосося, окуня.
- Сіль - 0, 5 склянки
- Вода - 2 склянки
- Ікра щуки - За смаком
1
Промийте ікру гарненько під струменем проточної води, щоб змити кров і слиз.
2
У миску налийте воду і додайте сіль, гарненько перемішайте, потім викладіть ікру в соляний розчин, залиште на півгодини.
3
Через 30 хвилин викладіть вміст в марлю або дрібне сито, спробуйте ікру, якщо вона занадто солона, то промийте.
4
Перекладіть ікру в банку або контейнер з герметичною кришкою, зберігайте в холодильнику. Смачного!