Рецепт Ікра щуки фото

Ікра щуки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Морепродукти, Ікра
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю
Солоне

Хочете дізнатися, як приготувати ікру щуки на вищому рівні? Рекомендую перевірений дідівський спосіб засолювання ікри, який вам обов'язково стане в нагоді!

Про користь цього вишуканого делікатесу можна говорити нескінченно. Це відмінне джерело білка, вітамінів А і Д, макроелементів. Крім того, ікра щуки є безпечним продуктом для тих, що худнуть, оскільки містить мінімальну кількість жиру. Здивуйте своїх рідних смачними бутербродами на сніданок або млинцями з екстравагантною начинкою. За цим рецептом ікра виходить просто незрівнянною!

  • Вода - 3 L
  • Ікра щуки - 500 грам
  • Сіль - 3 Ст. Ложки
  • Перець духмяний - 5 штук
  • Чорний перець - 5 штук
  • Лист лавровий - 2 штуки
  • Гвоздика - 1 штука
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
1
Влийте в емальовану каструлю воду і поставте на вогонь. Доведіть до кипіння. Додайте чорний і запашний перець горошком, лавровий лист, гвоздику, сіль і цукор. Нехай покипить 10-15 хвилин.
2
Опустіть ікру в гарячий маринад. Не забувайте періодично перемішувати, щоб вона не зібралася грудочками (процес розмішування повинен тривати приблизно 20-30 хвилин).
3
Коли вода охолоне, накрийте каструлю кришкою. Тримайте ікру в маринаді протягом 15 хвилин.
4
Розстелите марлю на друшляк. Висипати щучью ікру і гарненько відіжміть. Потім відправте ікру в скляну банку і поставте в холодильник.
5
Засолену таким способом ікру можна зберігати приблизно місяць.

Схожі рецепти