Ікра щуки
(покроковий рецепт з фото)
Хочете дізнатися, як приготувати ікру щуки на вищому рівні? Рекомендую перевірений дідівський спосіб засолювання ікри, який вам обов'язково стане в нагоді!
Про користь цього вишуканого делікатесу можна говорити нескінченно. Це відмінне джерело білка, вітамінів А і Д, макроелементів. Крім того, ікра щуки є безпечним продуктом для тих, що худнуть, оскільки містить мінімальну кількість жиру. Здивуйте своїх рідних смачними бутербродами на сніданок або млинцями з екстравагантною начинкою. За цим рецептом ікра виходить просто незрівнянною!
- Вода - 3 L
- Ікра щуки - 500 грам
- Сіль - 3 Ст. Ложки
- Перець духмяний - 5 штук
- Чорний перець - 5 штук
- Лист лавровий - 2 штуки
- Гвоздика - 1 штука
- Цукор - 1 Ст. Ложка
1
Влийте в емальовану каструлю воду і поставте на вогонь. Доведіть до кипіння. Додайте чорний і запашний перець горошком, лавровий лист, гвоздику, сіль і цукор. Нехай покипить 10-15 хвилин.
2
Опустіть ікру в гарячий маринад. Не забувайте періодично перемішувати, щоб вона не зібралася грудочками (процес розмішування повинен тривати приблизно 20-30 хвилин).
3
Коли вода охолоне, накрийте каструлю кришкою. Тримайте ікру в маринаді протягом 15 хвилин.
4
Розстелите марлю на друшляк. Висипати щучью ікру і гарненько відіжміть. Потім відправте ікру в скляну банку і поставте в холодильник.
5
Засолену таким способом ікру можна зберігати приблизно місяць.