Ікра щуки смажена
(покроковий рецепт з фото)
Якщо у вас є можливість приготувати ікру щуки, то краще це зробити якомога швидше, поки ікра ще свіжа. Її переважно смажити цілком, а не робити оладки, як часто надходять з ікрою риб.
Якщо вам цікаво, як приготувати ікру щуки смажену, то прочитайте цей рецепт. Він ідеально підійде для тих, хто не любить або не має можливості приділяти готуванні багато часу.
Якщо ви ніколи не пробували смажену ікру, як раз прийшов час це виправити.
- Ікра щуки - 500 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Перець мелений чорний - 1/4 чайних ложки
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки (для смаження)
Ікру щуки гарненько промийте під проточною водою. Потім очистіть її від зайвих плівочок і жилок. Робіть це акуратно, так як продукт дуже делікатний і ніжний, його цілісність дуже легко пошкодити.
Поставте сковорідку з товстим дном на плиту і розігрійте її на сильному вогні. Влийте необхідну кількість рослинного масла без запаху і дайте йому час, щоб розжаритися. Опускайте в масло ікру. Присолите її зверху і присипте перцем.
Кришкою накривати ікру немає необхідності, але, щоб не забризкати маслом плиту і робочу поверхню, це краще зробити. Через п'ять хвилин переверніть ікру на іншу сторону і знову присипте перцем і сіллю.
Через п'ять хвилин готову ікру можна знімати зі сковродкі. Подавайте її гарячої або холодної з зеленню і овочами. При бажанні, можна зробити якийсь легкий гарнір.