Рецепт Ікра щуки смажена фото

Ікра щуки смажена
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Морепродукти , Ікра
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 6
Час приготування: 20 хв.

Якщо у вас є можливість приготувати ікру щуки, то краще це зробити якомога швидше, поки ікра ще свіжа. Її переважно смажити цілком, а не робити оладки, як часто надходять з ікрою риб.

Опис приготування:

Якщо вам цікаво, як приготувати ікру щуки смажену, то прочитайте цей рецепт. Він ідеально підійде для тих, хто не любить або не має можливості приділяти готуванні багато часу.

Якщо ви ніколи не пробували смажену ікру, як раз прийшов час це виправити.

  • Ікра щуки - 500 грам
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Перець мелений чорний - 1/4 чайних ложки
  • Масло рослинне - 3 Ст. Ложки (для смаження)
ікра щуки смажена - фото крок 1
Ікру щуки гарненько промийте під проточною водою. Потім очистіть її від зайвих плівочок і жилок. Робіть це акуратно, так як продукт дуже делікатний і ніжний, його цілісність дуже легко пошкодити.
ікра щуки смажена - фото крок 2
Поставте сковорідку з товстим дном на плиту і розігрійте її на сильному вогні. Влийте необхідну кількість рослинного масла без запаху і дайте йому час, щоб розжаритися. Опускайте в масло ікру. Присолите її зверху і присипте перцем.
ікра щуки смажена - фото крок 3
Кришкою накривати ікру немає необхідності, але, щоб не забризкати маслом плиту і робочу поверхню, це краще зробити. Через п'ять хвилин переверніть ікру на іншу сторону і знову присипте перцем і сіллю.
ікра щуки смажена - фото крок 4
Через п'ять хвилин готову ікру можна знімати зі сковродкі. Подавайте її гарячої або холодної з зеленню і овочами. При бажанні, можна зробити якийсь легкий гарнір.

Схожі рецепти